washington DC
Hotell & Overnatting,  Mat & Drikke,  Reisetips,  Storbyferie,  USA

WASHINGTON DC – EN ANDERLEDES AMERIKANSK BY!

Washington DC – En anderledes amerikansk by!

 

Washington DC – En anderledes amerikansk by! USA`s hovedstad – Visste du at Washington DC ikke ligger i noen stat, men at det er hovedstaden i USA?

 

Washington DC eller Washington District of Colombia, er ikke en typisk amerikansk by, da den mangler skyskraperne. Det er den føderale sentraladministrasjon, og de fleste offentlige bygninger fyller den største delen av byens sentrum.

Byen er bygget på et rettvinklet gatenett som krysses av diagonale avenyer, de går ut fra de 2 mest sentrale og viktigste punktene i byen,  Capitol (kongressen og høyesterett) og Det Hvite Hus (Presidentens bolig) .

Alle Avenyene har navn etter delstatene, mens gatene betegnes med tall eller store bokstaver. Eksempel L st og da etter fulgt av NW eller SW ettersom hvilken side du er på i byen. Eventuelt 16th st NW, Hvis man kan litt kart og kompass er det en enkel by å komme seg rundt i uten å bli «lost». Byen er på en måte delt inn i 4 distrikter, North West, North East, South West og South East.

6227E17C FB66 4DB2 BD36 09ED87009A1D

 

Utsnitt fra kartboken min over Washington DC FOTO: Reiseagenten

1D2F7B48 522B 444A 8982 DE4951A44ED1

 

Gateskilt fra Dupont Circle, du ser at det ligger North West i byen Foto: Reiseagenten

 

Byens hovedgate er Pennsylvania Avenue, den forbinder Capitol med Det Hvite Hus. Du kan fint gå til de fleste attraksjoner i byen.

Turistattraksjoner

Byen består av mange Museumer, attraksjoner og minnesteder. Og det er veldig mange av de som er gratis.

Amerikanere er veldig opptatt av Memorials og de fleste ligger her.

Washington Monument er en 169 m høy Marmor «kollos» som har en enorm utsikt over hele byen. Her ser du Det Hvite, Lincoln Memorial og Capitol Hill i forskjellige retninger. Det er det eneste stedet du kan se byen og forstedene i en radius på 50 km hvis det er klarvær. Bygget er omkranset med de 50 delstatsflaggene. Det er en heis her som er gratis, men du må hente billetter en kiosk som ligger ved monumentet. Det er åpnet daglig fra 9-22, ofte lange køer så anbefaler å være tidlig ute.

Museumer som er verdt et besøk er Madam Tussand, International SPY Museum, National Gallery of Art, National Air and Spacemuseum, Hollocaust Memorial museum og et National Museum of African American History and Culture. Husk at de fleste er gratis, de er veldig informative og lærerike. Mine barn elsker å gå på museum i denne byen.

0F80E1A8 3BE2 468E 9E98 CD9603A349DB

 

National Museum of African American History and Culture Ligger rett ved Washington Monoument Foto:Reiseagenten

Ellers anbefaler jeg deg å sjekke ut http://www.visitorfun.com

Georgetown verdt et besøk!

En landsby i storbyen, slik føles det når man står hovedgaten M Street, her ligger mange butikker i gamle hus. Er du glad i Cupcakes og ønsker å komme på TV ta deg en tur å smak på de beste Cupcakes hos DC Cupcakes konditori. Ett mekka for de shoppinggale. Mitt på M Street ligger det også et finere kjøpesenter hvor du kan handle litt dyrere varer fra kjente designere.

Ellers anbefaler jeg deg å sjekke ut http://www.visitorfun.com

Her finner du alt som skjer i byen til enhver tid. Alltid oppdatert!!!

Outlet shopping!

Er du på jakt etter outlet shopping må du reise ut til Oxon hill, Her finner du Tanger Outlets National Harbour. Shopping mekka med de store merkevarene som Adidas, Nike, FILA, UGGs, Polo Ralph Lauren, Levis og mange flere. Her finner du også det berømte MGM casino. Verdt et besøk. Ligger litt utenfor byen, men en UBER gjør susen, koster ikke all verden.

http://WWW.TANGEROUTLETS.COM

Her finner du mange gode tilbud, kan være lurt å bli medlem og laste ned en app for gode kupongtilbud. Alle amrikanere elsker kuponger så sjekk ut før du drar.🤩🇺🇸

Hvordan kommer man seg til DC?

Det er veldig mange muligheter når det kommer til fly til Washington DC. Flyplassen ligger like utenfor byen, men det går ikke noe direktefly fra Norge. De fleste europeiske hovedflyplasser flyr dit, og den raskeste ruten er via Island. Icelandair har ofte gode priser til Washington, så følg med nå som det nærmer seg Black Friday.

En kombinasjon med New York er også å anbefale. Man kan da fly direkte fra Oslo til New York og eventuelt ta tog eller fly ned til DC.

Når lønner det seg å dra?

Jeg vil anbefale å reise i Mars/april/mai, da er Får du med deg blomstringen av de vakre janpanske kirsebær tærene . Det finnes også en egen blomstringsfestival som hyller gaven av de 3000 Kirsebærtrærene de fikk av ordføreren i Tokyo i 1912. Trærene var en sympolsk vennskapsgave til Washington DC.

Temperaturen er også veldig god på denne tiden, ikke for varmt og ikke for kaldt. Ca 20 grader, er for meg ihvertfall perfekt for sightseeing. På sommeren juli og august er det fort over 40 grader og inne i en stor by er det veldig varmt. Og vinteren kan være sur og kald.

Følg meg gjerne på instagram her jeg legger ut mye på stories både når jeg er ute å reiser både innen- og utenlands. Litt fra dagliglivet blir det også✈️🏩🌍🇺🇸🌴🌞😎🏖

Facebook er også en plattform du gjerne må følge meg på, blir så glad for nye følgere. Du kan følge linken her og del gjerne innleggene mine🥰❤️

Ønsker veldig gjerne tilbakemeldinger på bloggen, og du kan gjerne lese mine tidligere innlegg om reiseforberedelser her

https://reisetips24.no/?p=1617 Eller om de beste julemarkedene i Europa her https://reisetips24.no/?p=1570

Trenger du fly, hotell eller leiebil klikk på linkene under for gode priser, jeg jobber hele tiden for å forhandle frem de beste prisene for deg.

Da gjenstår det bare å ønske deg en fantastisk helg, så skal jeg foreberede neste ukes innlegg om Black Friday.

GOD HELG🤩🙌

Annonser

?c=19390&m=1587514&a=323004&r=&t=html

?c=19390&m=1591408&a=323004&r=&t=html

?c=19390&m=723824&a=323004&r=&t=html

?c=9260&m=1342977&a=323004&r=&t=html.

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *