det-er-lov-å-drømme
Reisetips,  Familieferie

Vi må drømme litt nå

Vi må drømme litt nå

 

Landet vårt og hele verden er i en stor krise som gjør at vi ikke får reise, men krisen vil gå over å vi vil kunne  oppleve og reise igjen. Vi må drømme litt nå…det er faktisk lov å drømme seg  bort til spennende destinasjoner, og det er faktisk gratis.

 

Vi trenger å drømme oss litt bort i disse krise tider. Ingen ting er som å drømme seg bort til en storby eller til en eksotisk strand med palmer. Det går fint å planlegge også selv om man ikke bestiller noe for øyeblikket. Det er også ganske godt for sjela å ha noe å se frem til😎🤩 Jeg har laget et lite innlegg her med 2 storbyer du kanskje kan vurdere å besøke når krisen er over. Mange mener vi må bruke vårt eget land for å redde norsk reiseliv. Det er jeg er i grunn enig i , men samtidig er det mange land ute i verden som kanskje har det tøffere.  Mat mangel og ingen inntekt kan få fatale konsekvenser. Vi er heldige her i landet som har så gode sosiale rettigheter og en regjering som stiller opp for oss innbyggere. Vanskelig å ta avgjørelser akkurat nå i disse dager, statsministeren sa på onsdag at det blir verre før det blir bedre. Jeg er helt overbevist at det vil bli bra til slutt selv om det kanskje kommer til å ta tid.

Inneklemte dager 2021

Jeg har de siste dagene fått mye reklame om å bestille Cruise i 2021, så vurderer du å booke nå kan du faktisk få gode priser og gode avbestilling villkår. Mai og juni er generelt gode måneder til å reise på langweekend, man kan ofte utnytte noen inneklemte dager. Jeg antar at de inneklemte dagene i 2020 ikke er så aktuelle for å reise nå, men 2021 er vel ikke så lenge til😉🤩

I 2021 har vi følgende dager å utnytte:

1 mai er en rød dag, men faller i 2021 på en lørdag så den faller bort for mange som inneklemt. Butikkansatte får selvfølgelig en ekstra fridag.  Kristi Himmelfartsdag faller på torsdag 13 mai og vi har da 17 mai er da på mandag. Tar du fri fredag 14 mai og finner en sen avgang onsdag 12 mai har du plutselig 5 dager i strekk du kan benytte til en liten ferie.

Pinseaften 22 mai og 24 mai  er en rød dag, tar man fri torsdag og fredag blir det nok en langhelg.

Ellers er det selvfølgelig julen som vi ofte får noen fridager på i 2021 faller julaften på en fredag så blir dårlig med ekstra fridager dette året.

New York:

En fin by det skjer noe i hele året, mai og juni er nydelige her. Blomstringen i Central Park er nydelig. Temperaturen er god og byen er på sitt vakreste. Det er tid for blomstringen av kirsebærtrær og Cherry Blossom Festival i Brooklyn er verdt å få med seg.

Skal du reise hit for første gang anbefaler jeg å ta en hop on hop off busstur en av de første hele dagene. Her kan du bli kjent med New York sittende på toppen av en buss. Du kan velge om du skal sitte på hele runden og bare slappe av, eller hoppe av og på å utforske de forskjellige bydelene.

Jeg anbefaler å kjøpe billetter på forhånd til f.eks Frihetsgudinnen, Empire State Building og One Word Observatory. Du sparer deg for mye tid i kø, slik at du får fullt utbytte av din langweekend.

En helikoptertur er noe jeg skal gjøre ved mitt neste besøk, de jeg kjenner som har gjort det sier det er en veldig fantastisk opplevelse hvor du får sett byen på en unik måte. Det er kanskje ikke så billig, men de sier det er valuta for pengene. Det finnes mange forskjellige firmaer som flyr, men disse turene blir ofte utsolgt så gjør litt research på forhånd og bestill i god tid.

Er du glad i i musikal er et besøk på Broadway en hyggelig opplevelse, her spilles det alltid noe for enhver smak. Her gjelder det å booke så tidlig som mulig, for best pris og de beste setene .

Det finnes museum for alt og shopping mulighetene er enorme. På 5th Avenue ligger alle designbutikkene på rekke og rad. Og har du tid anbefales en tur ut til New Jersey for outlet shopping.

Jeg synes Macys på 7th avenue er verdt et besøk selv om man ikke er så glad i shopping. Det er et av byens eldste varehus med trerulletrapper og gamle heiser.

Jeg har gode kontakter i byen, så trenger du hjelp til å planlegge så send meg en Mail.

24FA801A 8650 4697 BF57 06A8296B702C
Macy´s mitt favoritt varehus😍 Foto: Reiseagenten

Berlin:

Det er jo ikke nødvendig å reise helt til New York for å ha en langweekend, Berlin er en av mine favoritter, jeg har vært der mange ganger og elsker den korte avstanden fra Oslo.

Det jeg liker ved Berlin er mangfoldet, og nærheten til Norge. Fra Oslo er det Max 1 1/2 time med fly, og da føler jeg man for så mye ut av dagene. Nærheten til sentrum fra flyplassen er også ett pluss. Flyr du ut med første avgang til f.eks Norwegian kl 7.40 bor en natt eller 2 på hotell og hjem med siste avgang kl 19.45 har du plutselig mange hele dager til disposisjon.

CC4F36EB BA2F 461C 8B02 C369ED8CC865
Kaiser-Wilhelmsen -Gedächtniskirken i Berlin Foto: Reiseagenten

En herlig by

Byen har mye å by på av både kunst og kultur, den er et viktig transport knutepunkt i Europa. Her finner du også noen av de beste universiteter i verden , museer, teatre og kan skilte med hele 3 operaer. Det er en multikulturell by med Innbyggere fra ca 180 forskjellige nasjoner. Det er mye historie her, og du ser tydelig spor fra 2 verdenskrig og ikke minst murens fall 9 november 1989. Selv om jeg har vært her mange ganger, blir jeg like fascinert hver gang. Det er veldig mange gode restauranter og prisene er gode. Hotell prisene er gode, du får veldig mye bedre standard til lavere priser enn det du vil finne i f.eks London eller Paris.

3B9BDFEC 1F35 48D4 ABA6 2811E100AAB8
Elsker å spise litt på KaDeWe i Berlin Foto:Reiseagenten

Jeg liker godt å kose meg på KaDeWe ett stort varehus, med mye shopping muligheter og en hyggelig topp etasje med spesialbutikker med gourmet mat. Her kan du handle og smake på mange gode retter og ta et lite glass ved siden av. Eller ta en liten afternoon tea med noen nydelige kaker.

E6BD29F4 C951 4F9C A1F9 4C69528BF14F
Isbjørnen Katjuscha i Berlin ZOO Foto: Reiseagenten

Skal du ha med deg barn, er Tropical Island ett artig sted å dra. Det ligger riktig nok ca 6 mil utenfor sentrum, men er absolutt verdt et besøk. Her finner du tropiske sjøer, palmer og sandstrender. ta gjerne en av overnattingene der ute. Du velger om du vil sove i ¨hytte¨eller sov i telt i ¨regnskogen¨ Her er det over 30 grader hele døgnet, og tropiske fugler spankulerer rundt. Skal du sove der er det lurt å ha med lakenpose, garantert at ungene liker det.

23D0A33E 0606 4165 953A 3C69795D5C69
TV Tårnet på Alexander Platz Foto: Reiseagenten

Berlin med barn

Ellers er byen fin for barn, mange store lekeplasser rundt omkring samt Berlin Zoo er verdt ett besøk. Skulle det bli litt dårlig vær kan man ta en tur til Legoland Discovery Center eller noen av de mange Vitenskapsmuséet museer som litt nysgjerrige barn liker. Har du større barn er det mange bilmuseer og utstillinger som ihvertfall har falt i smak hos gutta mine når de var tenåringer.

Ønsker dere alle en fin helg, Håper dere er friske og husk å ta vare på hverandre i disse kjipe tider, det blir bedre tider etter hvert🥰❤️ Stor klem fra Wenche

Du kan følge meg på INSTAGRAM Her eller på Facebook her

REGISTER DEG GJERNE HER HVIS DU ØNSKER GODE REISETILBUD TILSENDT PÅ MAIL, NÅR JEG FÅR INN SPESIALPRISER FRA MINE LEVERANDØRER. Les gjerne mine tidligere innlegg om    Ukens tips om reiseforberedelser✈️🏩🚗 Eller Norge står stille – Reiselivet hardt rammet!

Annonse

Siden vi nå ikke kan reise kan vi kanskje begynne å rydde litt i bilder og lage noen fine fotobøker???? Benytt deg gjerne av tilbudet om 25% rabatt bruk linken under🤩

👇👇👇👇👇

?c=23582&m=1696447&a=368606&r=&t=html SJEKK GJERNE UT LINKENE UNDER HVIS DU PLANLEGGER EN REISE😎✈️🚗🚖🏨

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

?c=17789&m=1015405&a=368606&r=&t=html ?c=9260&m=557267&a=368606&r=&t=html?c=28864&m=1403211&a=368606&r=&t=html Husk at du alltid kan få linker til bestilling av billetter til både fotballkamper i Europa, teaterbilletter og andre show til mange steder i verden fra meg.😎🤩

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *