VELKOMMEN MARS
Familieferie,  Penger & Økonomi,  Reisetips

Velkommen mars

Velkommen mars

 

Da har vi byttet navn på måneden igjen🙈  Velkommen mars…. Er det bare meg som syns at tiden flyr så altfor fort? Jeg skal innrømme at jeg synes det er veldig deilig at det blir lysere og lysere for hver dag. 

Vinterferien har gått over i mars, og hverdagen har innhentet oss igjen.

Det er mye snakk om Corona virus og om det vil påvirke reiselivet, og det ser vi at det gjør.

Jeg personlig er ikke så redd for dette viruset, det er jo de som har dårlig helse og immunforsvar som blir hardest rammet. Derfor er det viktig at vi følger rådene fra helsemyndighetene og vasker oss godt på hender og hoster i albuen. For de aller fleste av oss vil det eventuelt komme som en lett forkjølelse, men vi må ta hensyn til de som kan bli veldig syke.

D413D6C2 6BB0 44C2 83F9 B6843D6DDC84
Burj Khalifa verdens høyeste bygning Foto: Reiseagenten

Dubai en fantastisk by!

 

Dubai er en fantastisk by, her er det skyskrapere, hoteller i alle prisklasser, enormt med shopping og de flotteste shopping Mall du kan drømme om.

Her kan du i virkelig shoppe alt du måtte drømme om, om det er Ferrari eller Chanel de har virkelig alt her.

Jeg ble så overrasket over hvor rent det var overalt. Jeg har vært i Las Vegas noen ganger å sett vannfontene der, men de som er her er faktisk 3 ganger så store. De er selvfølgelig kopiert fra Bellagio, men like flotte. Det er så vakkert å se på at vannet danser i takt med musikken. Jeg prøvde meg på å legge ut  på instagram, men siden det var Thriller med Michael Jackson gikk det ikke kom opp at jeg ikke hadde rettigheter til å dele musikken. La den til slutt ut uten musikk men det blir liksom ikke det samme.

Burj Khalifa verdens høyeste bygning!

 
352D215B 14AE 4AA6 A659 968A2DFBEE8F
Billetter til Burj Khalifa, anbefaler å kjøpe på forhånd. Her er det mye kø🤪 Foto: Reiseagenten

Jeg måtte selvfølgelig opp i dette bygget også, 828 m høy, 163 etg …….det er høyt. Jeg kan trøste alle med høydeskrekk at du mister den følelsen lenge før du er på toppen. Jeg blir skjelven i bena når jeg er på en balkong i 4 etg, så vet hva jeg snakker om😉 Heisen opp til 125 etg tok akkurat 77 sek altså 1 minutt og 17 sek det gikk så fort at jeg faktisk fikk litt dotter i ørene. Du får se en film inni heisen om bygging osv. På vei både opp og ned. Du har mulighet til å komme høyere 154, 153 og 152 er på noe de kaller The Lounge her kan du spise frokost med skyene. Prisene her begynner på fra 1560,- pr pers så har du mye penger så kjør på.

Vi vurderte å dra opp til 148 etg som er det høyeste obersvasjons dekket men prisen på billetter var kr 5.600,- kr for 4 personer den dagen vi var der så vi valgte heller å shoppe litt for de pengene. Vi betalte ca 1590,- frem til 125 det var høyt nok for oss😉🤪

Det er som et museum når du går i køer for å komme til heisene, det er bilder av byggeprossessen og ansatte. Ganske interessant å se, litt av et prosjekt.

Bygget ble påbegynt i 2004 og var ferdig i 2010.

Du kan lese mer om historien og se flotte bilder under bygge prossesen til dette bygget her

The Dubai Mall

Nok en gang noe som er verdens største i denne byen. The Dubai Mall – kjøpesenter, her finner du 1200+ butikker, Alle de store varehusene, Fontenen, KidZania (et enormt lekeland), Dubai aquarium og undervanns ZOO, skøytebane, 26 kinosaler, Opera scene, Dinosaurpark, VR Park, gocart baner, restauranter og masse mer.

Det går over 4 etg er på 502.000 kvm2  i hver etasje, de har mer enn 14.000 parkeringsplasser……..Altså ganske enormt, Det vil si at skal du se hele dette kjøpesenteret da må du sette av noen dager.

Anbefaler å laste ned appen for The Dubai Mall,  her finner du GPS du kan bruke for å geleide deg frem til ønsket butikk eller varehus. Du får selvfølgelig gratis WIFI på mallet så trenger ikke bekymre seg for dataroaming her.

Du bør ha gode sko, vi hadde våre favorittbutikker vi ønsket å besøke og det var selvfølgelig langt mellom de, ble noen skritt for å si det sånn.

Er du dårlig til beins og eller litt lat, kan du booke en innendørs taxi. De bruker elektriske biler slik de har på flyplasser.  Her kjører de kunder fra butikk til butikk , og det var faktisk gratis fant vi ut etter hvert🤩

6570180A F488 422B 8FF6 BC13B6C32DF0
Mye å bære på eller langt til neste butikk??? Her kan du bli kjørt standsmessig rundt på Kjøpesentret😍 Foto: Reiseagenten

Dubai Fountain

 

568DE81E 54CD 497B A1FA 2046F9117388
Dubai Fountain ❤️ Show hver 1/2 time fra 18.00 til kl 23.oo Foto: Reiseagenten

 

Dette er noe du bør få med deg hvis du tar turen til Dubai, det er et vakkert skue. Flott koreografi til mange forskjellige sanger. Vi fikk med oss Thriller av Michael Jackson, det var en utrolig flott opplevelse. Det er show hvert 30min altså hel og halv fra kl 18.00 til 23.00 hver dag. Det er også 2 show på dagtid kl 13.30 og 14.00

Det er ikke nødvendig å kjøpe billetter, men ønsker du å sitte i en båt å se dette vakre showet er det mulighet for å kjøpe billetter til det.

 

Aktiviteter:

Det er mange muligheter for mange spennende aktiviteter i denne byen og nærliggende byer. Vi hadde ikke så mange dager her, da vi reiste på Cruise ut og inn fra denne vakre byen. Vi skal helt klart tilbake for det var så mye vi ikke rakk denne gangen.

Noe som frister for min del neste gang er : Middag i ørken, ørken safari, Legoland og mer sol og bad. Det finnes utrolig mange fine strender her.

LEGGER VED DENNE LINKEN FOR FLERE FORSLAG TIL AKTIVITETER HER

Hvordan komme seg hit:

Norwegian og Emirates flyr direkte fra Oslo hver dag og du kan finne gode priser er du ute i god tid. Ellers så er det gode muligheter med både Aeroflot via Moskva eller AirBaltic via Riga. Det er alltids best med direkte avganger tidsmessig, selv om det kanskje blir billigst med lenger  reisevei. Det er jo en prioritering som hver enkelt må vurdere.

Annonse

Du kan sjekke priser på flybilletter under her👇👇👇👇👇👇👇👇?c=19390&m=1591408&a=368606&r=&t=html

Hoteller i alle prisklasser

A6154980 217C 4C24 87CA ED0CF2074A83
Hotel Royal Central The Palm var favoritt hotellet og vi skal garantert tilbake hit🏨🇦🇪🌞🏊‍♀️🌴🏖 Foto: Reiseagenten

Det er enormt med hoteller her, men det er også mulighet for å leie leiligheter. Du kan få i alle prisklasser og kategorier. I snitt koster det 540,- kr per natt å booke et 3-stjernershotell i Dubai i dag. Det vil koste i snitt  830,- kr hvis du velger å bo på et 4-stjernershotell i natt, men ønsker du et 5-stjernershotell må du regne med å betale ca 2000,- kr pr natt. Har litt å si på helligheten også, bor du ute ved flyplassen kan du få ett 5-stjerners til rundt 1000,- kr natta. Alle prisene over er pr rom og ikke pr person.

Vi bodde både på et hotell i Jurmeirah litt utenfor «sentrum» og på et ute på Palmen.  Hotellet på Palmen ble nok vår favoritt, da det lå på stranden. Vi skal definitivt tilbake til dette hotellet, juleferien kanskje ………🤩🙈

Annonse

Du må gjerne sjekke ut hoteller her👇👇👇👇👇

?c=19390&m=1515513&a=368606&r=&t=html

Hvordan komme seg rundt:

Vi prøvde ikke noe annet enn Taxi og Uber.Veldig enkelt å komme seg rundt med Uber. Tar du taxi hver sikker på at de bruker takstameter, det står skilter at hvis de ikke bruker det er turen gratis. Vi opplevde at de prøvde å lure oss i vanlig taxi, så vi gikk heller over til Uber.

Har du ikke lastet ned den appen anbefales det å gjøre det, du kan få en vennekode  hvis du sender meg en mail på wenche@reisetips24.no    Da får du 60,- kr til din første tur så du teste ut om du syns det er noe for deg. Bakdelen er at du må ha på data på tlf og når du er utenfor EU kan det bli litt dyrt. Men jeg kjøpte en data pakke til 399,- og slo av og på når vi skulle ha en Uber. Funket veldig greit.

De har en metro her men den rakk vi dessverre ikke å prøve denne gangen. Den skal være veldig effektiv og er et rimeligere alternativ og du slipper å sitte i kø.

EC79843B 5A14 4F60 8AFB 24402E556870
Strandlivet på Palmen var superdeilig i vinterferien🌴😎🌞🏊‍♀️ Foto: Reiseagenten

Helg igjen…..

Ønsker alle dere fine en super helg, her blir det litt bursdagsfeiring på forskudd for poden som blir 22 år på mandag. Jeg skal på et super spennende event/treff med Tiara tirsdag jentene på Lillestrøm på søndag. Der blir det visst både foredrag, moteoppvisning, god mat og underholding av tøffe gründerkvinner🤩🙌👑 Gleder meg veldig💖

Følg meg gjerne på sosiale medier, her kan du følge med på stories fra reiser og dagliglivet😎

Du kan følge meg på INSTAGRAM Her

eller på Facebook her

REGISTER DEG GJERNE HER HVIS DU ØNSKER GODE REISETILBUD TILSENDT PÅ MAIL, NÅR JEG FÅR INN SPESIALPRISER FRA MINE LEVERANDØRER.

Les gjerne mine tidligere innlegg om    Ukens tips om reiseforberedelser✈️🏩🚗 Eller Skal du reise bort i påsken ???

SJEKK GJERNE UT LINKENE UNDER HVIS DU PLANLEGGER EN REISE😎✈️🚗🚖🏨

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

?c=19390&m=1436496&a=368606&r=&t=html

Spar opptil 20 % på opphold mellom 10. juni og 31. august i Europa, Midtøsten og Afrika. Bestill innen 1. mars.

?c=9260&m=557267&a=368606&r=&t=html?c=28864&m=1403211&a=368606&r=&t=html

Husk at du kan få linker til bestilling av billetter til både fotballkamper i Europa, teaterbilletter og andre show til mange steder i verden fra meg.😎🤩

Bare å sende meg en mail hvis du trenger billetter til show, fotballkamper, eller andre idrettsarrangementer. wenche@reisetips24.no

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *