utnytter-du-helligdager
Reisetips,  Europa,  Familieferie,  Hotell & Overnatting,  Klær & mote,  Kulturreiser,  Luksusferie,  Mat & Drikke,  Skiferie,  Sol og badeferie,  Storbyferie,  USA,  Vennereise,  Venninnetur

Utnytter du helligdagene til ekstra ferie

Utnytter du helligdagene til ekstra ferieUtnytter du helligdagene til ekstra ferie – du kan få mange dager ekstra fri hvis tenker og planlegger litt


Planlegger du godt i forkant kan man fort sikre seg en uke vårferie ved å legge turen i uker med inneklemte dager. 

New York 🍏

Mai og juni er generelt gode måneder til å reise på langweekend, man kan ofte utnytte noen inneklemte dager.

I 2019 har vi følgende dager å utnytte:

Onsdag 1 mai er en rød dag og tar du ferie 2 og 3 mai har du plutselig 5 dager i strekk du kan benytte til en liten ferie. Og er du så heldig at du finner en flyavgang tirsdag kveld er det jo et stort pluss.

Tar du fri torsdag 16 mai har du nok en langhelg, for i år faller 17 mai på en fredag. Disse dagene er det kanskje vanskelig for De med barn og utnytte, da de fleste ønsker å feire nasjonaldagen i Norge.

Kristi himmelfartsdag er i alltid på en torsdag, i år er det den 30 mai, så tar du fri 29 mai og 31 mai blir det en langhelg igjen.

Pinseaften i år er 8 juni så mandag 10 juni er en rød dag, tar man fri torsdag og fredag blir det nok en langhelg.

Ellers er det selvfølgelig julen som er det store i år, julaften faller på en tirsdag tar du 5 feriedager har du plutselig en 14 dagers ferie. Her lønner det seg å være tidlig ute med å bestille. Pass på å book når flyselskapene har kampanjer, for skoleferier er alltid mye dyrere.

Hva med en langweekend med venninnegjengen/Guttegjengen eller en kjærestetur til en storby?

New York:

En fin by det skjer noe i hele året, mai og juni er nydelige her. Blomstringen i Central Park er nydelig. Temperaturen er god og byen er på sitt vakreste. Det er tid for blomstringen av kirsebærtrær og Cherry Blossom Festival i Brooklyn er verdt å få med seg.

Skal du reise hit for første gang anbefaler jeg å ta en hop on hop off busstur en av de første hele dagene. Her kan du bli kjent med New York sittende på toppen av en buss. Du kan velge om du skal sitte på hele runden og bare slappe av, eller hoppe av og på å utforske de forskjellige bydelene.

Jeg anbefaler å kjøpe billetter på forhånd til f.eks Frihetsgudinnen, Empire State Building og One Word Observatory. Du sparer deg for mye tid i kø, slik at du får fullt utbytte av din langweekend.

En helikoptertur er noe jeg skal gjøre ved mitt neste besøk, de jeg kjenner som har gjort det sier det er en veldig fantastisk opplevelse hvor du får sett byen på en unik måte. Det er kanskje ikke så billig, men de sier det er valuta for pengene. Det finnes mange forskjellige firmaer som flyr, men disse turene blir ofte utsolgt så gjør litt research på forhånd og bestill i god tid.

Er du glad i i musikal er et besøk på Broadway en hyggelig opplevelse, her spilles det alltid noe for enhver smak. Her gjelder det å booke så tidlig som mulig, for best pris og de beste setene .

Det finnes museum for alt og shopping mulighetene er enorme. På 5th Avenue ligger alle designbutikkene på rekke og rad. Og har du tid anbefales en tur ut til New Jersey for outlet shopping.

Jeg synes Macys på 7th avenue er verdt et besøk selv om man ikke er så glad i shopping. Det er et av byens eldste varehus med trerulletrapper og gamle heiser.

Jeg har gode kontakter i byen, så trenger du hjelp til å planlegge så send meg en Mail.

24FA801A 8650 4697 BF57 06A8296B702C
New York , Macy

Berlin:

Det er jo ikke nødvendig å reise helt til New York for å ha en langweekend, neste helg går turen til Berlin for min del, en by jeg har vært i en del ganger.

Det jeg liker ved Berlin er mangfoldet, og nærheten til Norge. Fra Oslo er det Max 1 1/2 time med fly, og da følger jeg man for så mye ut av dagene. Nærheten til sentrum fra flyplassen er også ett pluss. Flyr du ut med første avgang til f.eks Norwegian kl 7.40 bor en natt eller 2 på hotell og hjem med siste avgang kl 19.45 har du plutselig mange hele dager til disposisjon. For meg denne gangen går turen mest på grunn av at Rod Stewart skal ha konsert på Mercedes Benz Stadium fredag 3 mai.

4C96944D FA3F 411C B0A9 82EEF7073CC3
Her fra fjorårets konsert i New Orleans💫🙌

Byen har mye å by på av både kunst og kultur, den er et viktig transport knutepunkt i Europa. Her finner du også noen av de beste universiteter i verden , museer, teatre og kan skilte med hele 3 operaer. Det er en multikulturell by med Innbyggere fra ca 180 forskjellige nasjoner. Det er mye historie her, og du ser tydelig spor fra 2 verdenskrig og ikke minst murens fall 9 november 1989. Selv om jeg har vært her mange ganger, blir jeg like fascinert hver gang. Det er veldig mange gode restauranter og prisene er gode. Hotell prisene er gode, du får veldig mye bedre standard til lavere priser enn det du vil finne i f.eks London eller Paris.

Jeg liker godt å kose meg på KaDeWe ett stort varehus, med mye shopping muligheter og en hyggelig topp etasje med spesialbutikker med gourmet mat. Her kan du handle og smake på mange gode retter og ta et lite glass ved siden av. Eller ta en liten afternoon tea med noen nydelige kaker.

Skal du ha med deg barn, er Tropical Island ett artig sted å dra. Det ligger riktig nok ca 6 mil utenfor sentrum, men er absolutt verdt et besøk. Her finner du tropiske sjøer, palmer og sandstrender. ta gjerne en av overnattingene der ute. Du velger om du vil sove i ¨hytte¨eller sov i telt i ¨regnskogen¨ Her er det over 30 grader hele døgnet, og tropiske fugler spankulerer rundt. Skal du sove der er det lurt å ha med lakenpose, garantert at ungene liker det.

Ellers er byen fin for barn, mange store lekeplasser rundt omkring samt Berlin Zoo er verdt ett besøk. Skulle det bli litt dårlig vær kan man ta en tur til Legoland Discovery Center eller noen av de mange Vitenskapsmuséet museer som litt nysgjerrige barn liker. Har du større barn er det mange bilmuseer og utstillinger som ihvertfall har falt i smak hos gutta mine når de var tenåringer.

3B9BDFEC 1F35 48D4 ABA6 2811E100AAB8
Nydelige kaker🥰 Deilig med en liten ettermiddagspause på KaDeWe i Berlin.

Denne helgen tilbringes på det glade Sørlandet, og i dag har jeg vært å opplevd ett lite stykke USA i Norge. Anbefales skal lage ett innlegg litt senere.

6789B2FB A431 443C 92DF 2FBA2933EC80
Vanse🇺🇸🇳🇴
226DF753 05C1 4395 B909 D512C0A3AEFA
Eneste godkjente amerikanske adressen i Norge🤩🙌

Ønsker dere alle en fortreffelig helg🤩🌞💫🥰

Følg meg gjerne på instagram her

Sjekk også ut  https://reisetips24.no for gode tilbud på reiser og reiserelaterte produkter.

 

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *