Sommerferien-starter
Bilferie,  Europa,  Familieferie,  Hotell & Overnatting,  Reisetips

Sommerferien starter her i dag

Sommerferien starter her i dag!

Sommerferien-starter
I år blir det nok mye Fredrikstad for oss Foto:Reisetips24.no

Sommerferien starter her i dag, og den blir i første omgang avviklet i Fredrikstad. Har du begynt ferie ennå?

 

Sommerferien starter og de fleste av oss har vel innfunnet oss med at det blir Norgesferie i år! Uansett om det blir lettet på reiserestriksjonene  kl 12 i dag. Tror ikke jeg har lyst å reise utenlands i år…..eller ihvertfall ikke før til høsten..

Jeg må innrømme at det er ikke så fristende å reise ut av landet ennå…… Føler det er litt for mye smitte rundt omkring. Jeg vet jo at det alltid florerer smitte i verden, men denne pandemien har satt litt spor i meg.

Jeg har hatt en liten ferie allerede med jentene mine, hvor vi besøkte familie på vestlandet. Nå er det ferie for mannen i huset også, og vi begynner med å være i hvertfall en uke på hytta i Fredrikstad. I år har vi ikke bestemt noe spesielt vi tar det litt på sparket og ser litt an været. Kanskje vi blir litt vær flyktninger…..

Østfold –  en fin feriedestinasjon

Sommerferie.jpeg
Gamlebyen Hotell i Fredrikstad Foto: Reisetips24.no

 

Selv om man har hytte i denne fantastiske delen av landet vårt,  er det ikke alt man rekker å se og gjøre. Det finnes så mange fine aktiviteter for både store og små, er det dårlig vær og man har små barn er Eventyrfabrikken eller Badeland i Sarpsborg vært populære aktiviteter hos oss. 

Når man har fått «snart» tenåring i huset, er det litt oppbrukt men det er mange kjøpesenter å tilbringe tid på som er fristende for henne. 

Jeg må nok innrømme at jeg håper det blir godt og varmt, slik at vi kan få badet og solt oss masse. Kanskje litt krabbefiske og båtturer det er sommerferie for meg. Noen kvelder på brygga i Fredrikstad er heller ikke å forakte.

Historiske landemerker

I Østfold finner du veldig mange historiske landemerker. Ingen kommune i landet har flere helleristninger enn Sarpsborg, som ble grunnlagt av Olav den hellige i 1016. Olav kom seg ikke forbi Sarpefossen med langskipene, og grunnla like godt landets første hovedstad rett ved det som faktisk er Europas mest vannrike foss.

I dag er Fredrikstad den største byen, med den berømte Gamlebyen som et veldig fint rekrasjons område. Her kan du vandre rundt på den gamle festningen og sette deg ned å spise på en av de mange spisestedene eller kaffene. Det er også mange koselige butikker her og hver lørdag er det marked på torvet, verdt å få med seg. 

Det er heller ikke langt å ta seg en tur til Halden, som også har en fantastisk festning. Du ha kanskje sett på Allsang på Grensen på TV? De har sine innspillinger her, hvis du ønsker å være med på opptak til dette er det innspilling på onsdager. I år er det ikke mulighet for å kjøpe billetter, men det er mulighet for å søke om plass hvis du har en sangglad familie. Du kan sjekke ut mer her

I Halden kan du også ta en tur på kanalene opp til Ørje med kanalbåt. De har tre sluseanlegg med en løftehøyde på 39 meter. Jeg har veldig lyst å ta meg en tur hit i sommer…. høres spennende ut.

Gjestehavna i Skjærhalden Foto: Reisetips24.no
Gjestehavna i Skjærhalden Foto: Reisetips24.no

 

Hvaler er også et sted som jeg aldri blir lei av å besøke. En tur til Skjærhalden å spise fiskesuppe på «Første Reis» er obligatorisk. Hvaler er et øyparadis med mange hundre øyer, holmer og skjær, her kan du utforske Ytre Hvaler nasjonalpark, svømme, fiske, seile eller bare nyte maten og kulturen. Du senker skuldrene og bare nyter når du er her, veldig rolig atomosfære.

Fiskesuppe
Beste fiskesuppen jeg spiser er fra Første Reis på Skjærhalden Foto:Reisetips24.no

Følg meg gjerne på instagram her

Jeg legger ut en del på Instagram stories, slik at du kan være med på tur 🙂

Les også mitt tidligere innlegg om  Det er siste helgen i Juni! 

Vil du ha flere tips til ting du kan gjøre i Østfold kan du sjekke ut visitostfold eller visitfredrikstadoghvaler

Her finner du mange flere tips, råd og åpningstider for akiviteter og attraksjoner i nærheten. Ting kan jo stenge eller ha restriksjoner pga Covid-19 dessverre, så lurt å holde seg oppdatert.

sommerferie.jpeg
I Fredrikstad kan du kjøre byfergen Gratis, et utrolig bra tilbud fra kommunen. Foto: Reisetips24.no

 

Vurderer du å reise og trenger hotell eller leiebil  kan du jo sjekke ut tilbudene som gjelder denne uken fra mine samarbeidspartnere.

Ønsker alle en super helg!

Klemmer fra Wenche

 
Reklame
?c=27558&m=1749004&a=378002&r=&t=html
 
 
?c=28783&m=1424620&a=378002&r=&t=html
 
?c=9260&m=832948&a=378002&r=&t=html
 
?c=28368&m=1525329&a=378002&r=&t=html
 

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *