sommerferien-er-her
Charter & Pakketur,  Europa,  Familieferie,  Reisetips

Sommerferien er her

Sommerferien er her

 

Sommerferien er her, nå har de fleste skolene i vårt langstrakte land tatt sommerferie, og barna blir på en måte plutselig et år eldre i august.

 

8 uker skal fylles med ferie og gode minner. Jeg vet at det kan være en utfordring for mange foreldre. Hva skal vi gjøre i ferien? Kabalen skal legges, får man feriert sammen som familie eller må mor og far dele seg. De fleste får det vel til med hjelp fra familie, venner og sommerskoler.

Jeg synes at disse skoleårene går fortere for hvert eneste år🙈 Nå har lillemor plutselig bare 1 år igjen på barneskolen……. Leirskolen er straks over, hun har vært borte hele uken uten telefon. Jeg håper at når hun kommer hjem i kveld, har fått skapt masse nye minner og bekjentskaper.

Hvor drar man når man har både store og små barn?

F4CB4CDE E12D 4CD5 B2DB 01971202229C

Mange spør meg hvor drar vi med barn, med stor aldersforskjell? Her i huset har vi ganske bred erfaring med det. Her har vi hatt 4 stk, og det er 19 års aldersforskjell på første og siste barn.

Jeg tør påstå at det spiller ingen rolle hvor dere drar, men heller om hva dere tilrettelegger for.

Ett viktig spørsmål man bør stille seg er:

Er det noe for alle på denne destinasjonen ?

Alle familier har jo forskjellige interesser, og det er jo ikke alltid det er likt innad i hver familie heller om det ikke er stor aldersforskjell. Men finner du et sted som alle kan få oppleve «litt» er du god på vei. Når du har en som bare vil plaske i vannet og en som vil trene, er det greit å velge et hotell med basseng og treningsstudio.

Vi er en familie som liker sol og varme, men vi liker også å se severdigheter og oppleve litt annet en bare strand. Så ja takk til begge deler.

Hvorfor velge Charterferie?

5ED016C6 6507 435C 99DE F9810B2E8895
Dette er en av de beste strendene for små barn🤩 Alcudia på Mallorca

 

Genialt hvis man ønsker sol og strand, og reiser med små barn. Det er virkelig lagt opp for å tilfredsstille barnefamilier. Er man tidlig ute hos for eksempel Vingreiser, og bor på et Sunwing senter kan man booke rom som har barnesenger, barnestoler og man kan leie barnevogn hvis du ikke tar med egen. De har også gjerne mini marked på område hvor du kan kjøpe norsk barnemat, morsmelkerstatning og bleier.

Lillemor har kost seg Max når vi har vært på charterferie. Lollo og Bernie eller andre typer barneklubber, og masse barn på hennes egen alder. Klart det er moro for barna, og har du ikke reist mye før er det kanskje greit å ha en reiseleder på hotellet du kan få litt hjelp av.

5AAFEA0B A319 4245 905E 1714624AF4A5

Har du barn i forskjellige aldersgrupper finnes det stort sett noe for alle på disse charter resorts. Det er som regel barneklubber for barn mellom 3-8 år og fra 9-12 år og noen ganger tenårings klubber fra 13 år og oppover. Her finnes det skandinavisk talende personale. Er greit hvis ikke 4 åringen snakker engelsk…….De har ofte egne soner inne på området med lekeplasser, spillerom med playstation, biljard, bordtennis og sist men ikke minst discotek.

Veldig mange av disse charterdestinasjoner er veldig barnevogn vennlige og rullestol vennlige. Hvis jeg skal dra frem en destinasjon som egner seg fint med barnevogn og eventuelt rullestol er Alcudia på Mallorca. Her er fortauene lagd så det er lett å trille over fotgjenger feltene, uten høye kanter.

Det viktigste med ferie er jo at alle er like fornøyde, og kan skape gode minner om hyggelige og morsomme stunder.

Reise på egen hånd med rutefly?

C38CBFBB E175 4F85 9992 11E946052AB9
Reiser du på egenhånd kan du finne slike strender som ikke du møter naboen på😊

Dette er som sagt før vår favoritt ferie form. Vi har vært på charterferie vi også innimellom, men det er liksom ikke helt oss. Vi har reist masse, både med fly og bil. Favoritten er selvfølgelig USA, og det digger vi.

Den største fordelen med rutefly er at du kan reise hvor du vil, til hvilken dager du vil og ikke minst å kunne velge hvor mange dager man vil være borte. Det er ikke alltid 14 dager passer men man kan 12 dager, det er friheten og valg mulighetene som er større. På charter må man være 1 eller 2 uker, kanskje noen steder 3 uker.

Det er fullt mulig å ta rutefly til disse typiske charterdestinasjoner, hvis du ønsker det, men det blir sjelden billigere. Du kan finne bra barneklubber osv på andre hoteller, men da er det sjelden det er skandinavisk talende personale.

Hvis du skal holde deg i Europa er Costa Del Sol og Costa Brava kysten i Spania veldig egnet. Her finner du mye aktiviteter, og ikke bare turist butikker med souvernier i alle fasonger. Hvis man leier bil kan man komme seg litt mer rundt og oppleve mer.

Toscana i Italia har også mange fine steder, med bra strender og mye å se. Her kan du fly til Roma, Firenze eller Pisa. Lei bil og finn en fin kystby. Her er også valgmulighetene enorme. Noen små byer som er verdt et besøk er Castiglioncello, Vada og Celina Mare. Vi har fartet mye rundt i Italia og Modena byen hvor Pavarotti kommer fra og hvor Ferrari Museumet er falt i god smak. Det var morsomt for både voksne, store barn og små barn.

FBD5CAAF 2161 4147 93AD A62556916CEF
Ferrari museum er artig for både store og små

 

Les også mitt tidligere innlegg om sommerferie https://reisetips24.no/?p=645

Annonser

Du kan sjekke priser på fly her

 

Trenger du hotell sjekk prisene her før du booker noe annet sted.

Har du ennå ikke booket noe ta en kikk på charteroperatørenes hjemmesider da vel www.ving.no , apollo.no eller http://tui.no de har ofte noen restplasser hvis du kan reise på kort varsel.

 

GOD SOMMER og GOD HELG🌴✈️🌎🌞🏖

Følg meg gjerne på instagram her

 

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *