reiserestriksjoner
Reisetips,  Familieferie

Nye reiserestriksjoner i Norge

Nye reiserestriksjoner

Nye reiserestriksjoner fra regjeringen. Onsdag kom de med nye reiserestriksjoner for oss her i Norge.

Nå må vi krysse alt som krysses kan for at vi kanskje kan reise litt mere rundt i vårt eget land denne sommeren. Hvis vi alle følger rådene og påleggene til Myndighetene så kan det hende vi får litt friere tøyler etter hvert.

På nåværende tidspunkt kan vi ikke reise på rundtur, kun tur/retur og helst ikke stopp på veien. De vil gjerne at vi følger reiserestriksjonene så vi ikke legger igjen smitte på nye steder.

Barnehagene har nå startet forsiktig opp, det virker som det går fint. Utfordringene kommer vel når 1-4 klasse starter på mandag, men vi krysser alt som krysses kan for at det skal gå fint.

Blir spennende og se når de åpner resten, er en her i huset som begynner å bli lei. Jeg skjønner at det blir kjedelig, når både skole og dans foregår på nett. Hører stadig at «Corona ødelegger livet mitt🤪»  Er ikke alltid like lett å holde motivasjonen oppe når man er snart 13 år🙃

En som virkelig koser seg er vår lille firbeinte venn Mira, hun storkoser seg med at noen alltid er hjemme. Hun klager ikke så mye, bare når det blir litt for mye turer……

A4E4EF6C 70F1 4BEC 9E72 E778D567025E
Hvilken retning skal vi velge i år? Foto: Reiseagenten

Nye restriksjoner gjelder fra 21 april 2020

Folkehelseinstituttet har fått i oppdrag av Helse- og omsorgsdepartementet å vurdere innenlands reiseråd i lys av at hytteforbudet oppheves. Disse rådene gjelder fra 21. april 2020 og inntil videre.

Det er fortsatt et godt smitevernråd å redusere fritidsreiser. Unngå rundreiser og planlegg reisene med tanke på at du ikke bidrar til smittespredning mellom steder. Reiser til hytte hvor du stort sett er sammen med egne familiemedlemmer eller andre du allerede ville vært i kontakt med på hjemstedet, utgjør således mindre fare for smittespredning.

Ved fritidsreiser er det ekstra viktig å holde seg til de generelle rådene:

  • Er du syk skal du ikke gjennomføre fritidsreiser, heller ikke til hytta. Da skal du være hjemme.
  • Du skal heller ikke reise eller dra på hytta når du er i karantene. Det eneste unntaket er når du er uten symptomer, og opphold på hytta er eneste måte å unngå nær kontakt med et covid-19-sykt hustandsmedlem.
  • Reis hjem, dersom tilstanden tillater det, hvis du blir syk mens du er på hytta eller på reise.
  • Ikke foreta reiser eller aktiviteter som gir økt risiko for at du får behov for redningstjenesten eller helsetjenesten.
  • Unngå kollektivtransport når det er mulig.
  • Sørg for å overholde helsemyndighetenes oppfordring om 2 meters avstand til andre i dine omgivelser. Vær i størst mulig grad bare sammen med dem du er sammen med til vanlig og er på reise med.
  • Unngå trengsel i butikker som er dimensjonert for færre mennesker. Ta om nødvendig med det du trenger hjemmefra.
  • Sjekk nettsiden til kommunen du skal reise til for å finne ut om de har lokale restriksjoner eller råd som er relevante. Du bør ikke belaste kommunen med å ta kontakt med dem for å sjekke dette ut, eller be om unntak hvis kommunen har lokale restriksjoner eller råd, men forholde deg til disse.

Restriksjoner til utlandet

7C972815 268F 4DDE B1FA 9D1B9DFC8FF7
Vi kan pakke bort Pass, valuta og adapter i sommer ! Foto: Reiseagenten

Noe som er helt sikkert er at pass, valuta og adapter kan pakkes bort for denne sommeren. Kanariøyene antyder at de tidligst vil åpne for turister i oktober. Mallorca åpner tidligst 30 juni, men mest sannsynlig bare for spanjoler sier kilder fra Spania. Vil anta at det tar lang tid før både Italia og Frankrike åpner for turister. Det er trist når det er sånn, men vi skal igjen reise ut i verden selv om det tar tid. Det viktigste er at vi alle bidrar så verden blir frisk igjen.

 

Norgesferie 2020

Vi har utrolig mange fine steder i Norge, hvis du tenker strand ta deg en tur til Stavanger og Jæren. Du finner også mange fine i Nord-Norge, selv om det er badetemperaturer for de litt tøffere enn meg ihvertfall🤣 Ønsker du fjell har vi nok av det i de fleste landsdeler, og turistforeningen har mange hytter du kan gå mellom hvis du ønsker.

Jeg vil nok tilbringe mesteparten av ferien i Fredrikstad i år, men en liten tur til Troms er i tankene. Jeg har lyst å være noen dager på en rorbu, se midnattsola igjen og kanskje prøve fiskelykken.🥰❤️

Forsmak på en bra sommer?

E33FDF00 2124 44D8 8183 912C077AC4D8
Vakkert med blomstring av kirsebær trær i Oslo🌸💖 Foto:Reiseagenten

En ting er sikkert, det er fine dager her på østlandet nå: sola skinner og rundt 20˚ er helt innenfor synes jeg. Om sommeren har kommet eller om det er en liten forsmak bryr jeg meg ikke så mye om. Dagene nytes, nå er terrasser vasket og oljet, puter i utemøbler tatt frem og vi har grillet flere middager.

Vi får leve mens vi gjør det😜Kom deg ut i naturen hvis du har mulighet, gjør godt for kropp og sjel💖💖💖

Ønsker alle en super helg, håper du også får fint vær🥰🌞🌍

Stor klem fra Wenche

1208AA6B F28C 4C0C B9D4 FDF026615DD4

Du kan følge meg på INSTAGRAM Her

eller på Facebook her

REGISTER DEG GJERNE HER HVIS DU ØNSKER GODE REISETILBUD TILSENDT PÅ MAIL, NÅR JEG FÅR INN SPESIALPRISER FRA MINE LEVERANDØRER.

Les gjerne mine tidligere innlegg om   Vi trenger å drømme oss litt bort nå!!! Eller Gode grunner til å reise på tur !!!

Vurderer du hotell i Norge kan du sjekke ut Radisson hotellene, akkurat nå er det 25% rabatt hvis du booker via linken i annonsen under her😎

Prepaid

DU KAN OGSÅ SJEKKE ANDRE HOTELLER VIA ANNONSENE UNDER HER

👇👇👇👇👇👇

?c=17789&m=689418&a=368606&r=&t=html?c=18750&m=992858&a=368606&r=&t=html

PS HVIS DU TRENGER GAVETIPS KAN JEG ANBEFALE Å LAGE EN FOTOBOK TIL NOEN DU ER GLAD I❤️❤️❤️

HVIS DET BLIR LITT DÅRLIG  VÆR, ER DET SUPERT Å RYDDE LITT I BILDENE DINE KANSKJE???

FOTOKNUDSEN HAR GODE TILBUD NÅ

👇👇👇👇👇👇👇👇

?c=23582&m=1719371&a=368606&r=&t=html

NÅR DU SKAL UT Å REISE IGJEN VIL DU FINNE GODE TILBUD OG REISETIPS UNDER HER
👇👇👇👇

Sjekk også ut  https://reisetips24.no for gode tilbud på reiser og reiserelaterte produkter.

BÅDE PÅ FLY, HOTELL, LEIEBIL OG BILLETTER TIL FOTBALLKAMPER, MUSICALS, KONSERTER OSV I NESTEN HELE VERDEN.

HUSK  AT VERDEN BLIR FRISK IGJEN SNART🌍❤️✈️🏖🏩😎

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *