oslo - en liten og vakker hovedstad.jpeg
Europa,  Familieferie,  Reisetips,  Skjønnhet & Velvære,  Sol og badeferie,  Vennereise,  Venninnetur

Oslo – en liten og vakker hovedstad

Oslo – en liten og vakker hovedstad!

En by i utvikling, har du vært i hovedstaden vår i det siste?

oslo - en liten og vakker hovedstad.jpeg

Oslo i mitt hjerte <3

Oslo er min fødeby og jeg kjenner at det er der jeg hører til. Selv etter mange år i nabokommunen Ski/Nordre Follo er det fortsatt Oslo i mitt <3 Det er heldigvis ikke langt inn og jeg er der flere ganger i uken. I går måtte jeg ta en liten oppdateringstur til Bjørvika. Jeg kjører ofte forbi, men å parkere og gå inn å sjekke litt innimellom har man ikke så ofte tid til. 

Jeg parkerte på Sørenga og ruslet litt rundt der, så mange fine spisesteder og flotte plasser å sitte å slappe av på bryggekanten. Veldig hyggelig å se at folk benyttet seg av tilbudene. Her er det bare å ta med seg badetøy og håndkle å kose seg i sola.

Sørenga har blitt et populært boområde, her kan du gå til alt i sentrum. Det er molo og bro over til Munch museumet, så Bjørvika, Operaen og Oslo S er ikke langt unna.

Oslo
Flotte brygger/moloer og gangbroer binder byen sammen Foto:Reisetips24.no

En by i utvikling

 

Oslo  sentrum er under utvikling eller kanskje det heter forbedring, jeg synes at byen har fått et flott løft etter at de bygde ut i Bjørvika og Sørenga. Byen får et litt mer mer moderne og internasjonalt preg. Man får en litt mer storby følelse når man vandrer gatelangs i Oslo. Byen er jo liten i forhold til mange andre hovedsteder rundt i verden. Her kan du gå eller eventuelt sykle uten å bruke flere dager  fra den ene siden av byen til den andre. At de i tillegg har samlet en del av kulturlivet i byen som Munch museum, Operaen og hovedbiblioteket her nede er jo supert. Enkelt å komme til om du kommer fra Øst, Vest, Nord eller Syd fra byen med kort vei fra både Oslo S og Jernbanetorget.

 

Bo i byen

Bjørvika og Sørenga har blitt populære boområder både for innbyggerne i Oslo, og selvsagt for turister.  Her bor det både barnefamilier og godt voksne om hverandre. Jeg ser jo fordelen hvis man jobber i Oslo Sentrum, all tiden man sparer på å kunne gå til alt.

Det er veldig mange bra hoteller i nærheten til dette området, og det bygges stadig flere. Konkurransen mellom kjedene er stor, så sjansen for å finne gode tilbud er absolutt tilstede. Sjekk gjerne på linkene mine lenger ned på siden.

Jeg har alltid bodd litt utenfor Oslo Sentrum, og likt meg i skogkanten med enkel tilgang til sentrum. Men kjenner nå med store barn at fristelsen for Bjørvika er stor….

Bilde 13.08.2020 17 12 28
Bjørvika Oslos svar på Venezia Foto: Reisetips24.no

 

Bilde 13.08.2020 17 18 18
Jeg bare forelsket meg vilt i dette komplekset. Sikkert ikke for alle men… Foto: Reisetips24.no

Aktiviteter 

Hvis du er glad i sol og bad er området veldig fint, her kan du gå på drop in sauna, leie deg en Færing (viking robåt) og ro rundt i Oslofjorden.  Lei en kajakk eller et SUP-padlebrett. Utleien ligger mellom Operahuset og Sukkerbiten og tilbyr både drop-in og forhåndsbestilling. 
 Du kan også bare legge deg ned på en brygge slikke sol eller ta deg en dukkert.

Du kan sjekke ut flere aktiviteter og åpningstider her

Bilde 13.08.2020 17 04 54 1
Sukkerbiten – «GRØNN, GRATIS OG ÅPEN FOR ALLE» på denne tomta er det mange midlertidige virksomheter, og de fleste håper øya blir omregulert til friområde. Foto: Reisetips24.no

 

Bilde 13.08.2020 17 06 18 1
Her kan du leie deg en Færing og ro rundt i Oslofjorden Foto:Reisetips24.no

 

Anbefaler deg å ta deg en tur å rusle rundt hvis du er i Oslo. 

Covid-19 pandemien er ikke over!

Det har dessverre blitt en oppblomstring på denne pandemien og alle frarådes å reise ut av landet. Og vi blir nok senere i dag oppfordret til å bruke munnbind, spesielt på kollektivtransport. 

Min oppfordring er som følger:

  • Vask hender ofte med såpe og vann eller håndsprit
  • Hold avstand til andre mennesker minimum 2 meter
  • Lytt til myndighetene

DUGNDADEN ER IKKE OVER VI ØNSKER ALLE AT VERDEN SKAL BLI FRISK IGJEN <3

Ønsker du og holde deg oppdatert på regjeringens reiseråd kan du sjekke her

Siste helgen før skolestart

Her har vi hatt en lettere innkjøring på skolestart med at frøken snart ungdomskole-elev har vært 2 uker på Danse – sommerskole.  Og vi har kjørt flyttelass for han som har blitt borteboer på høyskole. Rart å bare ha 1 barn hjemme……… Men klesvasken blir kanskje litt mindre….:) Skal bli deilig med hverdag igjen også, så nå håper vi at sommerværet holder seg, så vi får en deilig høst og at folk tar hensyn så vi slipper nye nedstengninger.

Ønsker dere alle fine følgere en super helg 😎

Fredagsklem fra Wenche

Se også mine tidligere innlegg https://reisetips24.no/

Reklame

Reiseforsikring

Vil bare minne dere på at det er viktig å huske å tegne reiseforsikring og anbefaler å å ha en helårs – forsikring. Da er du dekket når du går ut av døra hjemme hver dag hele året. Vil også minne deg på at reiseforsikringen ofte gjelder til barna  deres fyller 21 år.  Lurt å tegne en egen for de eller få de til å gjøre det. Årene går så utrolig fort, og plutselig er den lille poden stor.

reklame

Du kan sjekke ut reiseforsikring her, de har flere forskjellige løsninger.

t?a=1497940556&as=1504042194&t=1&tk=1&i=1

Les mer om forsikringene de tilbyr her, gode rabatter for reisetips24.no sine lesere her

Du kan  lese mine tidligere innlegg om Indre Østfold eller Sommer i Oslo

Trenger du hotell, fly eller leiebil se linker under 🚗✈️🏩

 

Vurderer du å reise og trenger fly, hotell eller leiebil  kan du jo sjekke ut tilbudene som gjelder denne uken fra mine samarbeidspartnere.

 
Reklame
?c=19390&m=1587514&a=378002&r=&t=html
?c=27558&m=1749004&a=378002&r=&t=html
 
?c=28783&m=1424620&a=378002&r=&t=html
 
?c=9260&m=832948&a=378002&r=&t=html
 
?c=28368&m=1525329&a=378002&r=&t=html
 

 

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *