om-oss
Reisetips,  Familieferie,  Hotell & Overnatting,  Klær & mote,  Storbyferie,  USA,  Vennereise,  Venninnetur

New York

New York

Hva med en liten tur til New York før jul? Kanskje handle julegavene På 5th Avenue eller kanskje på outlet på New Jersey…..

 

Det er noe helt spesielt med New York i juletider. Verdens største storby, her kan du gå på skøyter ved Rockefeller Center, se på julepyntede butikkvinduer på 5th Avenue – utrolig fine utstillinger. Det er riktig nok en del år siden jeg har vært der på den tiden av året, men regner med at det er like flott eller flottere nå. Juledekorasjonene blir som oftest satt opp i slutten av november/begynnelsen av desember, etter Thanksgiving (i år er det 28 . November) . Vil du gjøre gode kjøp er denne helgen å anbefale, for Black Friday er alltid dagen etter Thanksgiving, da er det super tilbud over alt.

Se mitt tidligere innlegg om Black Friday her

Julegrantenning Rockefeller Center

Julegrana på Rockefeller center tennes i år 4 desember, det er en stor attraksjon i byen og det blir overført live på amerikansk TV. Her opptrer ofte noen kjente artister. Treet pyntes med mer enn 50.000 LED lys. Det er ganske kaotiske tilstander før tenningen, så du bør beregne at det er folksomt og mye kø i områdene rundt. Folk står i timesvis ute å venter, og det kan være ganske kaldt.

C6F97C62 BCEA 4EE9 93A1 9AB195E4E611
Julegrana på Rockefeller Center er gedigen. Foto:Newyork.no

 

Det er mulig å kjøpe VIP billetter, og hvis pris ikke er avgjørende får du en uforglemmelig opplevelse, gode sitteplasser og får se hvordan New Yorkerne ønsker julen velkommen.

http://Bestill billetter til Rockefeller Center Christmas Tree-Lighting Ceremony her

Dyker Heights

Julepynten og -lysene som dekorerer de amerikanske husene kan virkelig ta pusten fra en. For å se de overdådig dekorerte husene (som du sannsynligvis kjenner igjen fra filmer og TV-serier) bør du ikke holde deg på Manhattan, men ta turen til Dyker Heights i Brooklyn. Dette er et velstående område som har blitt utnevnt til det «best dekorerte nabolaget i USA». Her kan du bli med på en 3.5 timer lang tur og utforske de kanskje for noen litt overpyntede husene.

Noen av de kreasjonene koster mer enn $10 000 (ca 80 000 norske kroner!).

Turen starter i Midtown hvor en buss med guide tar deg med til Brooklyn. På bussen vises det julefilmer og spilles julesanger for å holde julestemningen på topp.

Sjekk tilgjengelighet på linken under 👇🏼

Bestill din Dyker Heights Christmas Lights Tour

Broadway

FCB57596 73A7 4E93 9A59 0FD8D658D08D
Et enormt utvalg av Musicals og show🤩🙌

Når du først er her vil jeg virkelig anbefale å ta en tur på Broadway og få med deg en av jule- musikalene.

Radio City Christmas Spectacular i New York er et magisk juleshow for hele familien. Forestillingen hadde premiere i 1993 og har blitt en ekte New York juletradisjon som virkelig er spectacular! Det er lurt å kjøpe Radio City Christmas Spectacular tickets før du reiser til New York. Det er enkelt og trygt å kjøpe teaterbilletter på nett, og fremfor alt så sparer det deg for en del penger. Du kan velge å hente billettene på teatret når du kommer til byen.

Kjøp billetter til Radio City Christmas Spectacular here

 

 

Reise med barn

Det er mye å finne på med barn i denne byen, anbefaler et besøk i lekebutikken FAO Schwarz, har du sett lille Kevin i Hjemme alene filmene???

Dette er USA første lekebutikk grunnlagt i 1862. Dette er ikke bare en lekebutikk, men også en turistáttraksjon. Verdt å ta en kikk selv om man ikke skal kjøpe noe 😉

3A3E6C3D 4ED3 4322 935C A51A296B9142
Enorm lekebutikk som er verdt et besøk 🤩🙌 Ligger ved Rockefeller Center

 

Her finner du masse for barn i alle aldre. Noen mener kanskje at New York ikke er passende for barn, jeg hadde med 2 av mine første gang når de var 8 og 13 år og de digget det. Man må jo legge inn gode pauser, og tilrettelegge severdigheter som er av interesse for de også. Madam Tussand, Interpid Air and Space museum var suksess hos oss. De snakker faktisk om det ennå, selv om det nå er mange år siden.

21CBAD0A AAD6 44B3 9036 F9E4275903F5

Vi så selvfølgelig frihetsgudinnen, Ground Zero, var oppe i Empire State Building og de syntes det var moro. Jeg synes det holder med 2 Max 3 severdigheter om dagen. Litt shopping og spising innimellom så funker det veldig bra. Lurt og fortelle barna at ting tar tid og at det er køer de fleste steder. Jeg vil anbefale å forhåndsbestille billetter til det meste på forhånd, da sparer du som oftest det verste køene.

Du trenger ikke å bekymre deg for å ta med barna dine til New York; Manhattan har blitt veldig trygt og barnevennlig, også for dere med barnevogn. Nå har også mange subway-stasjoner heis. Det er også ganske vanlig å legge barnevognen bakerst i en taxi. Så velg helst en reise-trille istedenfor den store dypvogna.

Håper du fikk litt inspirasjon til å ta deg en tur over til byen som aldri sover🇺🇸🍏 Og trenger du ytterligere info eller hjelp til å bestille så send meg en mail så fikser vi det 🤩🇺🇸✈️🏩

Følg meg gjerne på instagram her

Jeg legger ut masse på stories, Spesielt når jeg er ute å reiser 🤩🙌 men også litt fra dagliglivet😎

Annonser

Trenger du hotell, fly eller leiebil se linker under 😎🚗✈️🏩

Fly og hotell sjekk ut  her

Trenger du leiebil kan du sjekke ut denne linken http://www.autoeurope.no/bilutleie/?tt=9260_12_323004_

Ønsker alle som vanlig på en fredag ettermiddag GOD HELG😎🌞

 

?c=19390&m=1587514&a=323004&r=&t=html

 

?c=27559&m=1604757&a=323004&r=&t=html

 

?c=9260&m=369948&a=323004&r=&t=html

 

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Én kommentar

  • Tina Reiser

    Jeg har så lyst å dra til New York en dag, og det ser jo helt fantastisk ut å være der i juletider ? Blir nok ingen tur dit i år, men kanskje det blir noen dager der neste år. Takk for gode tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *