Musikktur usa
Reisetips,  Eventyr Reiser,  Familieferie,  GruppeReise,  Musikktur,  USA,  Vennereise,  Venninnetur

Musikktur USA

 

Musikktur USA

 

Musikk tur God Fredag🤩 Er du klar for helg? Glad i musikk🎼🎷🎺🥁🎸🪕🎹🎫Lyst til å bli med på en utrolig spennende musikktur til USA i april???

Så var den beste dagen i uken her igjen, vi er straks ferdige med uke 2 i 2020!!!

Her går dagene i ett med planlegging av dette året 2020 som skal bli fantastisk 🤩🙌

Årets musikkreise er på agendaen i disse første ukene, de siste detaljene er lagt og vi gleder oss veldig. Nå venter vi bare på Line UPén så vi får avslørt hvem artister som skal delta, det blir aldri offentliggjort før i begynnelsen av mars. Vi venter i spenning🙌

Har du lyst til å være med? Her får du den ultimate musikk opplevelsen og hyggelig selskap med folk i alle aldre.

New Orleans

86369498 DBDF 4FDE BE23 C210F2315EB8
Livet i New Orleans Foto: Reiseagenten

Den største byen i Staten Louisiana, byen er veldig fransk inspirert da den ble grunnlagt av franskmenn på 1700 tallet. Byen har blitt en populær turist attraksjon, og er kjent for sin litt løsslupne atomosfære, rike kulturliv og sine spesielle mattradisjoner. Det sies at det er her Jazzen ble født, og musikk er en viktig del av byens gatebilde. Her stenges gatene for biler til visse tider, og Musikere tar med seg instrumentene sine ut å man finner noen å spille med for dagen. Mange artige konserter i gatene. Byen ligger ved Mississippi elvens utløp i Mexico gulfen og er og har alltid vært en handelssentrum med sin store havn.

Severdigheter:

Disse stedene bør du få med deg:

Frenchs Quarter : Byens historiske hjerte, her finner du flust av barer, jazzklubber, cajunspisesteder. Veldig livlig og fargerike bygninger med de kjente støpejerns verandaer. Den mest kjente gaten er Bourbon Street.

Jackson square Park her finner du  kunstnere som lager og selger kunsten sin.

St Louis Cathedral er Nord Amerikas eldste katedral fra 1720 som er verdt ett besøk. Det sies at det spøker der og det er mulig å være med på spøkelsesturer i byen på kveldstid. Da Voodoo er viktig i denne byen.

Cafe Du Monde ligger ved  The French Market Den ble åpnet i 1862 og her må du regne med lang kø for god kaffe, varm sjokolade eller ferskpresset juice. Men virkelig verdt ett besøk.

Jeg anbefaler virkelig å ta en tur med Steamboat Natchez, en veldig hyggelig opplevelse hvor du får seile på Mississippi elven og spise god sørstats mat fra en stor buffet.

34257EB3 0D84 48DB 9530 8FA394D6AB01
Steamboat en artig opplevelse, seile på Mississippi Foto: Reiseagenten

 

En herlig musikkrundreise i USA, til New Orleans, Lafayette, Indianola, Clarksdale og Memphis.

Fredag 24. april til 3. mai 2020

Bli med på en fantastisk rundreise i musikkens USA – med festivaler i både New Orleans og Memphis og et besøk i bluesens vugge – staten Mississippi!
Gå i fotsporene til Louis Armstrong, BB King og Elvis når vi blant annet besøker Sun Studios, BB King-museet og Graceland, samt noen av de mest legendariske jazz- og bluesklubbene på Bourbon Street og Frenchmans Street i New Orleans og Beale Street i Memphis.

Vi tar deg med på den aller største musikkfestivalen i New Orleans: Jazz & Heritage Festival og den største bluesfestivalen i Memphis: Beale Street Music Festival.

I tilleggbesøker vi kjente blues-steder i Mississippi som Clarksdale og Indianola. Her blir det herlig musikk fra morgen til kveld når vi opplever noen av de aller viktigste inspirasjonskildene for utviklingen av dagens musikk!

Vi inkluderer ikke flybilletten i turpakken.
Det er billige og bra flyløsninger å finne, og kanskje du ønsker fleksibilitet i form av noen ekstra dager i forkant eller i etterkant av selve turen.
Ta gjerne kontakt hvis du ønsker hjelp til å finne flyløsninger.

Programmet dag for dag:

Dag 1: Oslo – New Orleans
Det er individuell reise til New Orleans. Vi møtes på hotellet vårt om kvelden for å starte den store opplevelsen som ligger foran oss. Hotellet vårt i 3 dager er det helt nyoppussede The Magnolia Hotel som har en meget bra beliggenhet i byen. (heter nå Royal Crescent Hotel).

Dag 2: New Orleans
Etter frokost tar vi en liten rundtur I Den Franske Kvartalet før bussen tar oss til New Orleans Jazz & Heritage Festival. Festivalområdet er åpent fra ca kl. 11.00, og vi har inkludert inngangsbilletter til festivalen i to dager. Selv om programmet for neste år enda ikke er klart, vet vi at det blir en unik opplevelse. Det er 13 scener på området og hovedscenen har plass til 70.000 tilskuere. Kl.19 er det alltid slutt på selve festivalen, men hele byen står på hodet, og det er ikke vanskelig å finne musikksteder. Ta turen til Frenchmans Street for den beste musikken!
Dagens måltid: frokost

Dag 3: New Orleans
Hele dagen skal vi være på Jazz & Heritage Festival. Festivalen ble første gang arrangert i 1970 og den har status som den viktigste musikkfestivalen i hele USA. Mer enn 300.000 mennesker er innom festivalen, som byr på ledende artister innen mange ulike sjangere. I 2019 opplevde vi artister som Santana, Earth Wind & Fire, Chaka Khan og Doobie Brothers blant de mange som spilte på festivalen.
Dagens måltid: frokost

Her kan du finne artistene på årets Jazz & Heritage Festival: http://www.nojazzfest.com/home (lineup’en kommer først i mars 2020)

Dag 4: New Orleans – Indianola
Vi setter kursen nordover og inn i staten Mississippi. Vi besøker fødestedet til en av bluesens absolutt største karakterer: Robert Johnson i Hazelhurst  og tar turen innom Blue Front Café i Bentonia før vi kommer til Indianola, en liten by med ca 8.000 innbyggere. Vi sjekker vi inn på hotellet vårt for en natt: Quality Inn Blues Traveller, og kvelden er fri til egen disposisjon.
Dagens måltid: frokost

mobile 2077480 1543588666410 2077480 4 1543588666420
Kanskje vi møter på han her ??? Jimmy «Duck» Holmes

Dag 5:  Indianola – Clarksdale
Indianola er mest kjent som byen der blueslegenden BB King startet sin musikk-karriere, og her finner vi også BB King Museum som vi besøker. Etter hans død er dette museet et “must” for alle blues-elskere! Deretter setter vi kursen til Leland der vi besøker Highway 61 Blues Museum, før vi reiser nordover mot Clarksdale, vennskapsbyen til Notodden. Her skal vi bo 2 netter på et av USA’s 10 mest spesielle hotel: Shack Up Inn. Om kvelden blir det live musikk på en av de mange juke joints i Clarksdale.
Dagens måltid: frokost

mobile 2077480 1543588720433 2077480 4 1543588720444
BB Kings Museum og gravplass ett interessant besøk Foto: Reiseagenten

Dag 6: Clarksdale
I løpet av de siste årene er Clarksdale blitt det viktigste stedet for blueselskere verden over. Vi har hele dagen til disposisjon her og i områdene rundt. Vi besøker Delta Blues Museum for å oppleve historien bak musikken og blueslegendene, og blueshistoriske steder. En lunch på Ground Zero Blues Club er «et must», og selvfølgelig et besøk hos Norgesvennen Stan Street of munnspilleren Deak Harp. Og såklart mere musikk om kvelden!

Dag 7: Clarksdale – Memphis
Etter frokost setter vi kursen nordover og til Memphis, Tennessee. Først besøker vi Graceland, hjemmet til The King of Rock n’Roll: Elvis Presley. Det er inkludert omvisning i selve huset med en rekke Elvis-effekter og bilder/film fra hans karrierer. Vi besøker også selve gravstedet og tillegg kan du oppleve en stor samling av hans mange biler og andre utstillinger.
Herfra reiser vi til Sun Studios, platestudioet til Sam Philips, der Rocken ble født! Vi får en flott omvisning her før vi sjekker inn på hotellet vårt for 3 netter; SpringHill Suites, som ligger meget sentralt på hovedgaten i Memphis. Kvelden er fri til egen disposisjon, og det er helt naturlig å ta turen til byens musikkgate – Beale Street.

mobile 2077480 1543825186771 2077480 5 1543825186790
Du kommer ikke til å glemme besøket på Graceland Foto: Reiseagenten 

Dag 8: Memphis
Formiddagen er fri til egen disposisjon og et anbefalt besøk er til National Civil Rights Museum. Om ettermiddagen åpner Beale Street Music Festival, som arrangeres i Tom Lee Park helt nede ved Mississippi-elven. Vi har inkludert inngangsbillett til festivalen i 2 dager. På de 5 scenene fikk vi i 2019 oppleve artister som The Killers, Gary Clark Jr, William Bell, Dave Matthews Band og Kingfish.
Lineup for 2020 komnmer rundt februar/mars, sjekk: http://memphisinmay.org/events/beale-street-music-festival/line-up
Dagens måltid: frokost

Dag 9: Memphis
I dag er det festival for “alle penga”, og på Beale Street ligger også bluesklubber og platebutikker tett i tett, så det er absolutt mulig å oppleve sjeldent mye og bra musikk denne dagen.
Dagens måltid: frokost

Dag 10: Memphis – Oslo
Om formiddagen sjekker vi ut fra hotellet vårt og reiser til flyplassen for å starte hjemreisen.
 Eventuelt kan du utvide oppholdet I Memphis, for denne uken arrangeres Blues Music Awards her!
Individuell hjemreise til Norge.
Dagens måltid: frokost

Dag 11: Oslo
Individuell ankomst til Norge

Pris pr person for landarrangement  Kr.  22 760,- (basert på dobbeltrom)
Enkeltromstillegg for landarrangement: Kr. 9 200,-

Pris pr person for landarrangement og flybilletter  Kr.  29 260,- (basert på dobbeltrom)
Enkeltromstillegg: Kr. 9 200,-

NB: Prisen er basert på dollarkurs pr. 30. Juli 2019, og kan variere frem til avreise!
Min. antall for gjennomføring er 20 personer.

MELD DEG PÅ I DAG!

Teknisk arrangør på vår reise:Reisecompaniet AS, Kongensgate 2A, 3210 – Sandefjord

Print

Flybilletter

Du må gjerne sjekke flybilletter på denne linken her fly inn til New Orleans og retur fra Memphis.

Når du først er over dammen kan det anbefales og leie bil i Memphis, og være noen dager ekstra ……hva med en liten tur til Nashville i tillegg  hvis du har flere feriedager????

Musikkfestival

Denne turen er noe du aldri kommer til å glemme, det er en opplevelse.  Dette passer til alle selv om du ikke er «blodfan» av  jazz og blues, så er det noe med stemningen. Her har vi opplevd Rod Stewart, Billy Idol, Santana, Lionel Ritchie, Diana Ross og mange flere. Det er veldig mange scener med alle musikksjangere, så er du glad i musikk finner du garantert noe å høre på.

Festivalområdene er enormt store og du får kjøpt masse deilig lokal mat, hva med Alligator Pie??? Jeg har smakt selv om det ikke har blitt min livrett😂😂😂

På denne turen er det ikke noe problem å reise alene, vi tar vare på deg uansett. Her får du venner for livet, alltid hyggelige mennesker med. Folk som er glade i musikk er supre folk!!!

Helg igjen!

Da gjenstår det bare å ønske alle en super helg🤩🙌🥰 Kalenderen sier at det er januar,  men her i Oslo området har vi varmegrader og ingen snø…… Kjenner på at en fjelltur for å stå på litt ski burde være med i planene i helgene fremover. Lengselen er stor⛷🎿🏂

Følg meg gjerne på instagram her eller på Facebook her.  Jeg legger ut mye på stories fra mine reiser og dagliglivet.  🌍✈️🧳🏩🛳🚁🚢🏖🎫⛷🏂🎿

Trenger du fly, hotell eller leiebil til dine reiser klikk på bildene under for rabatterte priser til dere som følger meg og leser bloggeren min🥰

Les gjerne mine tidligere innlegg om hockeytur til USA her  eller om musikkreisen her

Annonser

?c=19390&m=1436496&a=323004&r=&t=html

?c=19390&m=1515514&a=323004&r=&t=html

Skal du reise øst over sjekk ut prisene på Qatar Airways

👇👇👇👇👇👇

?c=14252&m=1682087&a=323004&r=&t=html

?c=9260&m=369948&a=323004&r=&t=html

?c=19390&m=723825&a=323004&r=&t=html

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *