moskva-en-perle
Reisetips,  Eventyr Reiser,  Familieferie,  Hotell & Overnatting,  Kulturreiser,  Storbyferie,  Vennereise,  Venninnetur

Moskva en perle

Moskva en perle


Moskva er en perle selv om det ikke er sol.
Kreml et fantastisk sted med vakre bygninger og katedraler.
 

Jeg har vært på studietur til Moskva, Europas største by!!!

For en opplevelse. Det er første gang for meg i dette enorme landet, og det blir garantert ikke den siste.

Jeg vet ikke helt hva jeg forventet…….mye blå øyenskygge, mye hårfarge og ganske høylytte ??? Jeg skal ikke nekte for at jeg tenkte det var vanlig. Har sett og hørt en del russere i både Tyrkia og London…..

Men de var ikke sånn, møtte så mange søte og koselige russere.

Moskva ligger kun 2 1/2 times flytur fra Norge, Aeroflot er de eneste som flyr direkte fra Oslo. De har sammen med Norwegian den yngste flyflåten i verden. Flotte nye fly, og helt OK servering (de serverer ikke alkohol mellom Oslo og Moskva) Skal du reise ditt må det planlegges litt på forhånd, du tar ikke en hoppe på tur dit. Du må ha visum, og det tar litt over en uke. Det enkleste er å ta kontakt med visumconsulting AS i Bogstadveien, men det billigste er å dra på den russiske ambassaden selv. Det er også mulig å få ordnet visum i Kirkenes, Bergen, Stavanger og Trondheim. Anbefaler deg å ta en titt på linken under, her finner du all informasjon om alle dokumenter du må ha med deg, hotell voucher, flybilletter, reiseforsikring osv

Les mer på denne siden her

 

7EE91F78 BC45 4AB3 9556 C716BF5903B7
Hovedinngangen til den røde plass. Foto: Reiseagenten

Røde plass

Plassen ble brukt til store militær parader under sovjettiden og ligger ved Kreml som er omkranset av en enorm mur. Midt på muren ligger Lenin-Mausoleet, hvor levningene etter han kan sees. Det er strengt forbudt å ta bilde av den evige Lenin.

 

Vi kom ikke helt bort denne gangen, da det skulle være ett stort Militare Tattoo arrangement, så hele plassen var gjerdet inn å de drev å satte opp tribuner.

Her er det masse små boder hvor man kan kjøpe souvernir, is og krimkrams.

 

E36984DC FB52 42AB A857 2F30422A8911
Vasilijkatedralen med de fargerike kuplene Foto: Reiseagenten

Selve plassen ligger på UNESCOs verdensarvliste, og på æreskirkegården foran Kreml ligger alle de store russiske statslederne begravet. Plassen er nå et flott sted med alle turistattraksjoner i nærheten, man kan fint gå til de fleste selv i denne store byen.

Bolsjoiteatret

5D6F904B 2C9B 4158 8FA1 245BCCA6018A
Bolshoi Ballett og Opera i Moskva Foto: Reiseagenten

Vi rakk ikke noen forestilling eller besøk inne. Vi fikk en spesial oppvisning på utsiden, samt at vi fikk litt danse opplæring av en prima ballerina

Ønsker du å se en liten snutt hvor fint det er der inne kan du sjekke denne linken https://youtu.be/Jc0YDEECppc

Nå er ikke opera akkurat min greie, men tror det hadde vært litt av en opplevelse å ha overvært en forestilling.

Hoteller

Vi bodde på 2 hoteller for å sjekke ut litt, og vi besøkte 8 hoteller i forskjellige kategorier. Jeg vil konkludere med at standarden er god, ofte store rom, og det går mer på beliggenhet. Du kan bo ganske fint på 5 stjerners hotell litt utenfor sentrum, kontra å bo på ett 3 stjerners hotell nær den røde plass.

Litt opp til hva slags standard du ønsker og hva man er villig til å betale.

Ta gjerne en kikk på linkene nederst i dette innlegget hvis du ønsker priser på hoteller🏩

Transport

Taxi er veldig billig i Moskva, men det er mye trafikk. Vi var å sjekket ut Metro systemet og det var ganske logisk. Med en gang så det veldig innfløkt ut, men hvis man vet hvor man skal står det med vanlig bokstaver under de russiske.

Togene går ca vært 1 1/2 minutt, og de går fort. Vil nok ikke anbefale rullestol og barnevogn her, så en med barnevogn og den måtte bæres i trapper flere steder. Var rulletrapper, men mye vanlige trappetrinn innimellom. Alle metro stasjoner vi var på var så rene og fine. Flere var vakkert utsmykket blandet annet Spasskaya station.

A305767C 6C3F 4C23 ADFF 44D525537BAE
Metro i Moskva så rent og pent Foto: Reiseagenten

Mat og vin

Mat og Russland var også en av tingene jeg var spent på, vi spiste masse nydelig og god mat. Jeg trodde de bare drakk vodka 😂 men de hadde gode viner også☺️

Vi var også på en slags mathall med utrolig mange flotte og spennende spisesteder. Og utenfor på området var det mange restauranter. Tverskoy het området litt utenfor sentrum men virkelig å anbefale. Nærmeste metro stasjon er Belorusskaya.

Beef Stroganoff fikk en annen betydning for meg etter denne turen, fikk det faktisk servert 3 ganger men på forskjellige måter. Gode var de alle tre.

 

DF04FD3C 4818 4436 98F2 F7F61860A04E
BEEF STROGANOFF ALA KIMPINSKI HOTEL FOTO: Reiseagenten
F4375905 FA21 4ADB 9DAA 7E813B929D14
Beef Stroganoff ALA Hyatt hotel Foto Reiseagenten

Russere spiser suppe hver eneste dag, det er bra for helsen sa de. Lunsj er suppetid, jeg fikk flere forskjellige de bruker mye rømme som de putter oppi suppen, med litt salt og pepper ble det ganske godt.

25026401 FE2B 42B7 8B88 6A23ED4375AE
Russere spiser suppe hver dag, bra for helsen😉 Foto: Reiseagenten

Shopping

Det var 2 store shopping sentre hvor alle de kjente designbutikkene har sine butikker, hvor prisene er deretter. TsUM og GUM. Ellers var det fine gågater som for meg var julepyntet, de er glad i lys😃 Men det var vakkert om kvelden da🥰

7954BFDF 3321 417F 90C6 571F3A177323

GUM heter det største og eldste, er statseid og ligger rett ved den røde plass. Det er en enorm bygning som er fra 1890 tallet. Det var her overklassen handlet under sovjettiden. Det er ca 200 ulike butikker og det er åpent fra 10-00-22.00 alle dager.

80A4FC38 5094 4B64 A876 C6727BAA7B18
Gum Kjøpesenter på den røde plass Foto: mydestination.com

Rett ved Rita Carlton hotellet og Den røde plass ligger det store underjordiske shoppingsenteret Okhotny Ryad, det ble bygget på 1990-tallet. På det store torget Manezhnaya ploshchad ser du en stor og glasskuppel med statuer som stikker opp av bakken, og senteret ligger under denne. Åpent alle dager fra kl 10.00 – 22.00 .

Her var det veldig varmt, så ikke ha på de tykkeste klærne hvis du skal shoppe. Her var det butikker og spisesteder for de fleste lommebøker. Zara, Bershka, Mango, Adidas og Nike for å nevne noen vi kjenner til fra før😉

Alt i alt var det en super tur, og du bør virkelig ta deg en tur å sjekke ut dette spennende landet. Det er så masse man kan finne på, og skal du reise med en gruppe, hva med en middag 65 meter under bakken i en nedlagt Bunkers😉

Jeg skal vurdere ST Petersburg sterkt nå, for dette fristet å utforske mer.

8D5EF794 EA65 4C50 BFA8 BD67017E9F28

 

Følg meg gjerne på instagram her

Jeg legger ut masse på stories, Spesielt når jeg er ute å reiser 🤩🙌 men også litt fra dagliglivet😎

 

Annonser

Trenger du hotell, fly eller leiebil se linker under 😎🚗✈️🏩

Fly og hotell sjekk ut  her

Trenger du leiebil kan du sjekke ut denne linken http://www.autoeurope.no/bilutleie/?tt=9260_12_323004_

Ønsker alle som vanlig på en fredag ettermiddag GOD HELG😎🌞

 

image 5

 

image 4

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *