julemarked
Reisetips,  Europa,  Familieferie,  Hotell & Overnatting,  Mat & Drikke,  Storbyferie,  Vennereise,  Venninnetur

De beste julemarkedene I Norge og Europa???

De beste julemarked i Norge og Europa

Julemarked hva er det og hvorfor liker vi det? Vi er i slutten av oktober og det er mørkt ute, da kribler det litt i reisefoten for nordmenn igjen.

 

Det er ikke bare mat og drikke vi er ute etter, men vi elsker å kjøpe lokalprodusert mat, drikke, kunst og håndverk, Ikke minst julepynt. Skal innrømme at jeg har fraktet med meg et stort pepperkakehus fra Praha for mange år siden🙈😂

Vi nordmenn liker å «kose oss» litt når det nærmer seg jul. Vi tar gjerne julebordene våre i en by med julemarked. På julemarked kan du gå å kose deg, hente julestemning med noe godt å spise og drikke. Ute i Europa er varm «Glühwein» mens her i Norge går det mest i Kakao med krem eller solbærtoddy.

Hva med å booke seg en tur?

Vi vil ha julestemningen, er ikke alle byer som har snø, men alle lysene og pynten gjør det stemningsfylt uansett.

Hva med å booke en tur til en by med julemarked og hente litt julestemning……Det er ingen storby i Europa med respekt for seg selv som ikke har ett eget julemarked. Selv her i Norge har vi flere, Oslo har «Jul i vinterland» i Spikersuppa, Vi har «Bergen Julemarked» på Festplassen, Stavanger har «Julefryd», Trondheim har osv ikke alle har åpent hver dag fra slutten av november og til slutten av desember. Men de største byene har det.

bergen christmas market photographer bergen julemarked

 

Flott julemarked i Bergen på Festplassen FOTO : Bergen Julemarked

Røros skal ett veldig flott julemarked som jeg har vurdert å ta en tur til for å sjekke ut. I år er det fra 5-8 desember (torsdag-søndag)

For oss som er vokst opp med Pippi Langstrømpe skal det visst være magisk og oppleve denne byen i desember.

Sjekk ut denne linken for nærmere informasjon om overnatting osv.

https://www.trondelag.com/arrangement/Julemarked_pa_Roros_2019/1128785/

julirøros

 

Magiske Røros på vinterstid FOTO: Visittrondelag.no

Forskjellen på julemarkedene her i Norge er at de ikke er åpne hver dag selv om noen er det.

Det har blitt veldig populært å ta en venninne – eller kjærstetur i slutten av november/ begynnelsen desember måned for julegave shopping og kos. Trenger man å hente litt juleglede får man det på sånne steder.

Her får man kjøpt alt fra lokal produserte matvarer, julekaker, kunst og håndverk, hjemmestrikk og alskens godterier for både liten og stor.

Det er som regel matboder hvor man får kjøpt varm kakao med krem, solbær toddy, pølser, elgburger osv Julenissen er ofte på besøk og man kan ta bilder av barna sammen med han. Kanskje lage julekort av de????

Jeg vil anbefale å sjekke denne linken for julemarked i Norge, velg byen du er i eller skal til for å se om det er et julemarked du kan besøke og eventuelt når de er åpne.

52EB5C5B 1CE9 4315 9432 A5B76EB1C552

 

Jul i Vinterland 2018 Foto:Reiseagenten

Tallinn

Tallinn er en by jeg har vært i noen ganger og jeg syns at julemarked i kombinasjon med SPA er supert i begynnelsen av desember.

Byen er lett å komme seg rundt i og det er mye spennende å se på. De har bra shopping, og prisene er fortsatt ganske bra.Det er ikke bare kunst og håndverk, men mye lær og skinn produkter samt souvernier fra Sovjet tiden.Skal du kjøpe noe av bra kvalitet så anbefaler jeg å kjøpe det i souvernir butikker i gamlebyen fremfor boder som du finner på gaten.

38E9775B BB6D 4A42 9E68 95A74E83A2FE

 

Alle hoteller er julepyntet fra slutten av november :Foto Reiseagenten

Kjøpesentere som er vært å besøke er Stockmann, Viru Center og Tallinna Kaubamaja. Det siste er det jeg syns er mest spennende da det er det eldste i byen og var tidligere et typisk sovjetisk varehus.

Ønsker du å shoppe med deg litt mat bør du besøke Keskturg, dette er ett torgmarked som er åpent hver dag. Du får kjøpt alt fra bær, grønnsaker og kjøtt, men også billige klær og sourvenirer.

Sjekk ut mitt tidligere innlegg om Tallinn her

København

København har mange julemarkeder, det mest kjente er i Tivoli.

Tivoli Jul i Tivoli 26770 1

 

Stemningsfylt i Tivoli ved juletider Foto:Lasse Salling, Tivoli

Tivoli i førjulstiden pyntet med magiske julelys og er full av koselige juleboder. Her kan du få deilig dansk julemat, godteri, varm drikke, kjøpe fantastisk julepynt og julegaver – og nyte julestemning i lange baner. Julen i Tivoli feires fra midten av november og hele desember med lys, nisser, juletrær og Lucia-tog. 

Julemarkedene ligger ganske tett i denne byen, men ønsker du å sjekke ut flere kan du gjøre det på denne linken her

Andre byer

Køln, Hamburg, Wien, Praha, Budapest, Gdansk, Krakow, Warszawa bare å fortsette oppramsing men landene i Øst Europa fenger mest for meg i førjulstiden.

Og grunnene er som følger:

  1. Gode flypriser
  2. Bra priser på hotell
  3. Billig å spise ute.
  4. Gode priser på shopping (taxfree)
  5. De er gode på julestemning

Hva skal man velge?

Ta det som hjertet og lommeboka sier du skal, jeg vil anta at uansett hva du velger blir det fint.

Anbefaler å sjekke ut på Norwegian sine sider på onsdager, de har masse billetter til gibort priser fra kl 16.00 -23.59. De kaller kampanjen READYSTEADYFLY og må kjøpes i det oppgitte tidspunktet. Legg det inn kalenderen eller registrer deg så får du mail hver onsdag.

Følg meg gjerne på Instagram her 😎🙌

Jeg legger ut masse på stories, Spesielt når jeg er ute å reiser  men også litt fra dagliglivet 😎✈️🏩🚗🏖

Annonser

Sjekk gjerne ut her hvis du trenger fly eller hotell ✈️🏩

Registrer deg gjerne for nyhetsbrev fra meg 😊 Jeg lover å ikke «spame» deg, men ønsker å kunne gi mine følgere mulighet for god tilbud og rabatter. Tenker da på restplasser på både flybilletter og annet reiserelaterte ting. Du kan registrere deg i subscribe boksen eller sende meg en mail om at du vil være med🥰😇 send mail her

Eller her hvis du trenger leiebil 🚗🚗🚗

Sjekk også ut linkene under 👇🏼👇🏼👇🏼

?c=19390&m=1591408&a=323004&r=&t=html

?c=27559&m=1626514&a=323004&r=&t=html

?c=9260&m=1342977&a=323004&r=&t=html

?c=14252&m=1109736&a=323004&r=&t=html

?c=28995&m=1537852&a=323004&r=&t=html

 

Trenger du ryggsekk til turen eller annet reiseutstyr sjekk ut her

Ønsker alle en super helg😊😎🤩

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *