Indre østfold
Båtreise,  Bilferie,  Familieferie,  Fottur & Fjell Vandring,  Reisetips

Indre Østfold – Mye å finne på der også ☺️

Indre Østfold – Mye å finne på der også 🙂

Mange fine akiviteter får både gammel og ung.

 

Indre østfold
Glomma vakkert her ved Fossum Bru. Du finner den hvis du kjører av E18 og kjører gamleveien fra Spydeberg mot Askim. Foto: Reisetips24.no

 

Indre Østfold er faktisk en perle, for meg et sted jeg ikke har vært så mye. Jeg har  bare kjørt forbi på vei til Stockholm. I går tok jeg meg en lang roadtrip for å utforske å se hva som fantes i denne regionen. Jeg ble positivt overrasket over hvor mye det er å finne på og se på her. Helt umulig å få med seg alt på en dag, men skal prøve å gi deg noen tips.

Indre Østfold

Indre Østfold regionen finner du mellom Oslo i vest og svenskegrensen i øst. Her finnes flere områder med uberørt natur, som kan gi opplevelser gjennom for eksempel å vandre, sykle padle og mye mer! De har også et allsidig tilbud innenfor aktiviteter, kultur, kaféliv og shopping.

 

Askim

Askim er blitt en slags hovedstad i Indre Østfold, her finner du mange kjente firmaer som produserer varer for hele landet.

Jeg besøkte Askim Frukt og Bærpresseri, de har fått ett fantastisk fint fabrikk utsalgsbutikk. Her selges for meg verdens beste blåbær saft og eplemost, og veldig mange andre flotte produkter fra små lokale leverandører. Det er en liten cafe der inne og de serverer veldig gode vafler. Legg turen innom for gode produkter til gode priser.

Du kan sjekke ut nettsiden deres her

Jeg hadde ikke vært der på mange år, men skal definitivt tilbake.

Du finner mange fine butikker både rundt i sentrum av Askim eller inne på Askimtorget storsenter. Butikkene i sentrumsgatene stenger forholdsvis tidlig, men de som ligger inne på Storsentret er åpent til kl 20 på hverdager og kl 18 på lørdager.

 

Aktiviteter

Østfoldbadet som selv Oslo Folk reiser til, er kåret til Norges beste badeland. De har også utendørsbasseng som er deilig å bruke på sommeren.

Du kan sjekke ut nettsiden deres  for åpningstider og  priser her

De har også Sprett aktivitetspark, passer for både små og store barn. Her finner du trampolinepark, bowling, mini lekeland, mini sprett for de aller minste og cafe. På dager med dårlig vær kan et besøk her være morsomt.

Du kan sjekke ut nettsiden deres for åpningstider og priser her

Det finnes rikelig med spisesteder, shopping og museumer.

Rakkestad

En koselig liten by i midten av alt i Østfold. Det er ca 25 min fra Askim, 25 min fra Sarpsborg og 20 min fra Mysen. Et lite knutepunkt med mange koselige butikker, spisesteder  og behagelig atmosfære.

Er du her må du legge turen innom Sjarm og glede, en koselig butikk med Interiør, gaver og dameklær. Her finner du klær for alle fasonger og størrelser 34-56. Og en mer sprudlende innehaver skal du lete lenge etter. Verdt et besøk. Følg de på instagram her

 

Et annet sted du bør besøke er Fru Blom, kanskje du har sett henne på NRK i programmet «Hagen Min» hvor hun har bidratt med gode råd og tips som håndverker og tusenkunstner. En veldig koselig butikk/cafe med nydelig mat og spennende produkter hun selv har lagd. Sjekk ut nettsiden hennes her

Flere restauranter og cafeer i denne koselige byen.

Aktiviteter

Ønsker du å bevege deg litt kan det anbefales en topp tur til Linnekleppen, Det er Norges eneste bemannede skogbrannvakttårn. Det ligger på 325 m over havet og ved klarvær kan du se helt til Holmenkollen i Oslo. 4 km å gå til toppen fra parkeringen.

Du kan finne kart og rute på denne linken

Ønsker du deg sol og bad kan du ta turen til Kolbjørnsviksjøen badestrand for lek,kos og avlapping. Langgrunn stor sandstrand, stor gressplen, flytebrygge, stupebrett, brygge med nedgang for handikappede, bord og benker, sandvolleyballbane, skifterom og toalett. Stor Parkeringsplass.

Badeplassen er tilrettelagt for handikappede.

Ørje

Ørje er siste byen før svenskegrensen og er en liten by med et et kjent sluseanlegg.

Her kan du besøke Kanalmuseum og se sluser i full funksjon, Engbret  Soot var kanalbygger som lagde dette på 1850 tallet, veldig fasinerende. Her spilles hvert år Soot spellet og hovedrolle innehaverne er Alexander Rybak og Atle Pettersen. Skal visst være veldig bra i følge folk jeg har snakket med som har sett det.

Bilde 06.08.2020 17 25 03
Øverste sluse på Halden kanalen Engebret Soot har en minnesten her, fasinerende at dette ble bygget på 1850 tallet. Foto: Reisetips24.no

Ønsker du å ta en rast her etter å sett på at båter blir heist opp eller ned i slusene? Da er Båtcafen et veldig bra alternativ. Slusene som åpnes for hånd 3 ganger i døgnet fast, men kan åpnes utenom mot et gebyr på kr 500,- De åpnes å lukkes akkurat som det var når de ble bygget i 1860.

Bak Båt Cafeen kan du bade eller hoppe på vanntrampoline, sykle på vannet eller stå på Padleboard som det er mulighet for å leie.

 

Ønsker du flere turtips og forslag anbefaler jeg deg å sjekke ut https://www.visitoestfold.com/no/indre-ostfold

De har alle oppdaterte rutetider og åpningstider som kan endres fort i disse dager.

Nye reiserestriksjoner og helseinfo fra regjeringen

Senere i dag vil det regjeringen komme med nye reiserestriksjoner og helseinformasjon i forbindelse med COVID-19. Det ryktes at Tsjekkia, Frankrike og Sveits vil bli rødt og at muligens Polen. Vi blir nok også pålagt å bruke munnbind.

Jeg vil bare gjenta vask hender krisen er dessverre ikke over.

Ønsker du og holde deg oppdatert på regjeringens reiseråd kan du sjekke her

Ønsker dere alle fine følgere en super helg 😎🌞

Håper at  solen og varmen holder seg slik det er spådd her på østlandet.

Sommerklemmer fra Wenche

Se også mine tidligere innlegg https://reisetips24.no/

Reklame

Reiseforsikring

Vil bare minne dere på at det er viktig å huske å tegne reiseforsikring og anbefaler å å ha en helårs – forsikring. Da er du dekket når du går ut av døra hjemme hver dag hele året. Vil også minne deg på at reiseforsikringen ofte gjelder til barna  deres fyller 21 år.  Lurt å tegne en egen for de eller få de til å gjøre det. Årene går så utrolig fort, og plutselig er den lille poden stor.

reklame

Du kan sjekke ut reiseforsikring her, de har flere forskjellige løsninger.

t?a=1497940556&as=1504042194&t=1&tk=1&i=1

Les mer om forsikringene de tilbyr her, gode rabatter for reisetips24.no sine lesere her

Du kan  lese mine tidligere innlegg om Sommer 2019 i Fredrikstad eller Sommerferien er her

Trenger du hotell, fly eller leiebil se linker under 🚗✈️🏩

 

Vurderer du å reise og trenger fly, hotell eller leiebil  kan du jo sjekke ut tilbudene som gjelder denne uken fra mine samarbeidspartnere.

 
Reklame
?c=19390&m=1587514&a=378002&r=&t=html
?c=27558&m=1749004&a=378002&r=&t=html
 
?c=28783&m=1424620&a=378002&r=&t=html
 
?c=9260&m=832948&a=378002&r=&t=html
 
?c=28368&m=1525329&a=378002&r=&t=html
 

 

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *