høstferien
Reisetips,  Europa,  Familieferie,  Fottur & Fjell Vandring,  Hotell & Overnatting,  Sol og badeferie,  Storbyferie

HØSTFERIEN ER HER

Høstferien er her

 

Høstferien er her, ukene flyr avgårde og høstferien står for tur. Jeg hadde en liten undersøkelse på Instagram og spurte følgerne mine om de skulle ha høstferie og hvor de skulle.

 

Jeg ble litt overrasket over hvor mange som faktisk skal ha ferie. Er jo ikke alle som har mulighet for ferie nå igjen, er faktisk bare 6 uker siden det var sommerferie….

Opprinnelig ble høstferien innført i norske skoler under 2.verdenskrig. Det var stor matmangel og da ble det «potetferie» for å hjelpe bøndene med innhøstingen. Nå er det jo 74 år siden freden kom til Norge, men tradisjonen med høstferie lever i beste velgående.

EC70154B C9CB 41C3 83BA 553709AC005D
Potetferie🥔🥔🥔.
Foto: domkirkeodden/digitalt museum

UKE 40 OG 41

Høstferien er delt opp fylkesvis og idag er det de fleste kommuner på Østlandet, Sørlandet, Finnmark og Troms som som går ut i ferie, mens de som bor på Vestlandet, i Trøndelag og Nordland må vente til neste fredag.

De som venter på noe godt også videre………

 

Hva kan man finne på i Norge?

AAA63BD3 4AB0 4F6C 8CD0 C5B6315E3F45
Loen i Sogn og Fjordane Foto:Reiseagenten

Vi bor i et vakkert land, og høstferien kan være en super anledning til å se sitt eget land.

Norge er jo et forholdsvis dyrt ferieland, men det finnes billige alternativer også. Man trenger ikke å være borte hele uken for å kjenne litt på feriefølelsen. En natt eller to hjemmenfra kan være balsam for sjelen, eller eventuelt bare en dagstur til nabobyen.

Fjellet er fint på denne årstiden, med vakre farger som ihvertfall jeg for ro i sjela av.🍂🍁

Norge er en godtepose for store og små ferieturister, vi har så mange fine ting å se på, aktiviteter som både er avslappende eller veldig fysisk krevende.

Ønsker du å klatre i fjellet og utfordre deg selv, men samtidig føle at det er sikkert og trygt?

368B8F0D 4E57 4259 BD0F 0EE04B0F5963
Gjølmunnebrua. Foto: Willy Miljeteig

Via Ferrata går ut på at et fjell utstyres med faste sikringsmidler som stålwire, bøyler, stiger og hengebroer. Disse brukes for å klatre i fjellet på en mest mulig sikker måte, uten at man behøver å være en erfaren klatrer. Normalt god form er som regel nok for å gå en via Ferrata, men vil nok anbefale med en guide som kan pushe deg opp til toppen.

De første via ferrata-rutene ble bygget i Dolomittene i Italia, og det finnes i mange land og i Norge har vi 13 ruter fordelt rundt i landet.

Jeg skal innrømme at med min høydeskrekk tok jeg Skyliften opp til toppen. De jeg kjenner som er litt tøffere enn meg, som turte å klatre skrøt uhemmet av opplevelsen og vil helt klart gjøre det igjen.

Anbefales ikke til barn under 12 år.

Du kan bestille guide på denne linken: http://www.loenactive.no

Supertipset:

Ett super tips jeg virkelig kan anbefale er å sjekke ut https://www.visitnorway.no/

 

Her finner du så utrolig mange fine forslag til aktiviteter og turtips, du kan søke opp ting i nærheten av der du er, eller søke opp et sted du har lyst å besøke. Veldig fint hvis du er på en nytt sted og vil sjekke ut hva du kan finne på å gjøre.

Følg meg gjerne på instagram her 😎🌴✈️🏩

Jeg legger ut masse på stories, Spesielt når jeg er ute å reiser  men også litt fra dagliglivet ☺️

 

Sjekk også ut mitt tidligere innlegg om storbytur med barn https://reisetips24.no/?p=1461

Annonser

 

Trenger du hotell, fly eller leiebil se linker under 

Fly og hotell sjekk ut  her

Trenger du leiebil kan du sjekke ut denne linken http://www.autoeurope.no/bilutleie/?tt=9260_12_323004_

Ønsker alle som vanlig på en fredag ettermiddag GOD HELG og GOD HØSTSFERIE for dere som har det 🍂🍁🤩

image 7
image 8
image 9

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *