Høstfjellet.jpeg
Bilferie,  Eventyr Reiser,  Familieferie,  Fottur & Fjell Vandring,  Hotell & Overnatting,  Mat & Drikke,  Reisetips,  Skjønnhet & Velvære,  Vennereise,  Venninnetur

Hva med å ta med kjæresten, vennegjengen eller familien på fjellet i høst? Fjellet er vakkert og friskt nå på høsten.

Hva med å ta med kjæresten, vennegjengen eller familien på fjellet i høst? Fjellet er vakkert og friskt nå på høsten.

Hva med å ta med kjæresten, vennegjengen eller familien på fjellet i høst? Fjellet er vakkert og friskt nå på høsten.

Vurdert en kjærestetur i høst?  Fjellet er vakkert og friskt nå på høsten, og når vi ikke kan reise til New York, London, Budapest eller Tokyo, har Norge mye å by på.

Det finnes mange muligheter for fjellturer nå, du kan bo på et høyfjellshotell eller leie deg en hytte, eller hva med å benytte seg av Den Norske turistforenings hytter?

Jeg hørte på nyhetene i går at det er masse ledig, og at de ønsker seg besøk. De tar selvfølgelig forholdsregler og følger retningslinjene med tanke på COVID-19.

De har 550 hytter fordelt i hele Norge, noen er betjente hvor du kan kjøpe mat og drikke. Mens andre er ubetjente og man trenger en nøkkel for å sove der. Det lønner seg nok å være medlem i DNT, men det skal ikke være et krav.

Prisene slik jeg sjekket ut var fra 100-250 kr natta for de ubetjente, og ca 800,- PR natt for de betjente, men da var det inkludert 3 måltider om dagen. Det er mulighet å gå fra hytte til hytte eller bare være på en hele tiden. Sjekk ut nettsiden deres, masse gode råd om hva du trenger å ha med deg på tur og mange forslag til ruter man kan gå.

http://www.dnt.no

Høyfjellshotell 

Her i Norge finnes det veldig mange Høyfjellshotell, de trenger ikke nødvendigvis ligge helt på høyfjellet  men ofte i tilknytting til et skisenter. Opprinnelig var alle høyfjellshotell i tre og de ble veldig populære fra midten av 1800 tallet. Formålet var at slitne byfolk skulle komme seg bort fra den forurensede byluften og heller nyte vakker natur og frisk fjelluft. Meningen var at hotellene skulle virke helsebringende og helende for slitne byfolk ifølge Wikipedia. 

De fleste høyfjellshotell eller turisthoteller har veldig mange fine tilbud til gjestene. Alt fra bra restauranter med mat basert på lokale tradisjoner og kortreist mat, badebasseseng, SPA med godt utvalg av behandlinger,  sykkel – , ski – og kano utleie. Noen leier ut robåter og fiskeutstyr hvis du skulle ønske det.

Høstfjellet.jpeg
Fint å sykle på fjellet Foto:Reisetips24.no

Leie hytte

Anbefaler deg å sjekke ut Finn.no,  Airbnb eller hør med venner og kjente om de kjenner noen som leier ut.  Det lønner seg å være ute i god tid, men høsten er som regel lavsessong. En langweekend på fjellet nå er himmelsk, lite folk og fortsatt muligheter for litt sol og varme. Husk varme klær og gode sko. 

Turistkontorene i de forskjellige fylker:

Anbefaler deg å sjekke ut de forskjellige turistkontorene sine web sider for mange gode forslag til fine aktiviteter, turtips og ruter.

Hvis du skal til Hemsedal traktene vil jeg anbefale å sjekke ut http://www.hemsedal.com

Norefjell har kort vei fra Oslo og du kan sjekke ut mer på https://www.visitnorefjell.com/no/

Gudbrandsdalen har også mye fint å med blandt annet Hunderfossen Eventyr park og Lilleputthammer Lekeland. Hafjell har Bike Park for de som liker å sykle og du finner også bob og akebakken som ble brukt under OL i 1994. 

Sjekk ut https://www.lillehammer.com/opplevelser

Anbefaler også en annen side for Gudbrandsdalen som er gode for nasjonalparkene Jotunheimen, Rondane, Dovrefjell, Reinheimen og Breheimen. 

https://www.nasjonalparkriket.no/

Vi er heldige som har et så rikt utvalg av steder å besøke og vakker natur. Bruk den hvis du har mulighet eller drøm deg bort med å lese om hva som finnes <3

Vi må fortsatt holde oss i Norge…Covid-19 pandemien er ikke over!

Det har dessverre blitt en oppblomstring på denne pandemien i visse deler av landet vårt, og alle frarådes å reise ut av landet. Vi har  også blitt  oppfordret til å bruke munnbind, spesielt på kollektivtransport. 

Min oppfordring er som følger:

  • Vask hender ofte med såpe og vann eller håndsprit
  • Hold avstand til andre mennesker minimum 2 meter
  • Lytt til myndighetene

DUGNDADEN ER IKKE OVER VI ØNSKER ALLE AT VERDEN SKAL BLI FRISK IGJEN <3

Ønsker du og holde deg oppdatert på regjeringens reiseråd kan du sjekke her

Jeg blir veldig glad om du følger meg på Instagram, jeg legger ut masse fra mine reiser på stories. Når jeg ikke reiser utenlands så blir det litt fra dagliglivet og reiser i Norges land.   Instagram Follow her

Du finner meg også på Facebook som Reisetips24.no ✈️🏩🌍

Les gjerne også mine tidligere innlegg, her ett om tips til forberedelser til reisen https://reisetips24.no/?p=1617 eller her Et reisebrev fra Florida. https://reisetips24.no/?p=517

Har du noen kommentarer eller ønsker om noe spesielt jeg skal skrive om send meg gjerne en mail på wenche@reisetips24.no

Ønsker deg en super helg🥰 Klemmer fra Wenche

Trenger du hotell, fly eller leiebil se linker under 🚗✈️🏩

 

Vurderer du å reise og trenger fly, hotell eller leiebil  kan du jo sjekke ut tilbudene som gjelder denne uken fra mine samarbeidspartnere. Du finner mange gode tilbud i Norge også!

REKLAME

 
?c=14374&m=551902&a=378002&r=&t=html
 
?c=19390&m=1587514&a=378002&r=&t=html
?c=27558&m=1749004&a=378002&r=&t=html
 
?c=28783&m=1424620&a=378002&r=&t=html
 
?c=9260&m=832948&a=378002&r=&t=html
 
?c=28368&m=1525329&a=378002&r=&t=html
 

Reiseforsikring

Vil bare minne dere på at det er viktig å huske å tegne reiseforsikring og anbefaler å å ha en helårs – forsikring. Da er du dekket når du går ut av døra hjemme hver dag hele året. Vil også minne deg på at reiseforsikringen ofte gjelder til barna  deres fyller 21 år.  Lurt å tegne en egen for de eller få de til å gjøre det. Årene går så utrolig fort, og plutselig er den lille poden stor.

REKLAME

Du kan sjekke ut reiseforsikring her, de har flere forskjellige løsninger.

t?a=1497940556&as=1504042194&t=1&tk=1&i=1

Les mer om forsikringene de tilbyr her, gode rabatter for reisetips24.no sine lesere her

 

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *