er-sommerferien-i-boks
Reisetips,  Bilferie,  Charter & Pakketur,  Europa,  Familieferie,  Hotell & Overnatting,  USA

ER SOMMERFERIEN I BOKS

Er sommerferien i boks?


Er sommerferien i boks – nå begynner det å haste hvis du skal ha ferie i skoleferien…

De fleste har et budsjett og forholde seg til om det er høyt eller lavt, og jo nærmere avreise jo dyrere.

Reiser du med barn lønner det seg for alle parter, både voksne og barn at det er tilrettelagt for barn. Barnebasseng, lekeplasser, restauranter som vet å ta imot barn, langgrunne strender osv.

Charterselskapene er suverene på dette, de har barne – og tenårings klubber, hvor det er mye aktiviteter fra morgen til kveld. Når barna har det morsomt og finner seg lekekamerater, kan foreldrene også senke skuldrene og slappe av.

Etter en rask runde rundt til de største charter operatører, finnes det ledige plasser men det er ikke like mye å velge i som før jul. De beste rommene med sjøutsikt eller større familierom, blir ofte booket først. Den gode sommeren her hjemme i fjor, har gjort at det har gått litt tregere å fylle opp fly og hotell i år.

Jeg vil nok ikke anbefale å kjøpe uspesifiserte reiser når man har med barn, selv om jeg vet mange har vært fornøyde. Jeg personlig foretrekker å vite hvor jeg havner, et partyhotell med småbarn er liksom ikke helt for meg.

Mallorca er en av mine favoritter med tanke på barnefamilier, kort reisetid, godt klima, langgrunne strender og mulighet for litt «storby» i tillegg hvis man ønsker et avbrekk fra stranden. Uansett hvor du befinner deg på øya er du aldri lenger unna Palma enn 1 time.

Palma kan by på gode restauranter og en del kultur hvis man ønsker seg det. Katedralen er verdt et besøk og ikke minst alle de fine museumène.

1636B5BD FE7C 461C AD43 63B71FCD2B28
Katedralen i Palma


Er du ikke noen charter person, er det mange andre fine steder i Spania på fastlandet å reise. Vi har blandet annet vært på Costa Brava kysten 2 ganger og har kost oss masse. Tossa Del Mar er en liten koselig by ca 8 mil nord for Barcelona. Det er nærmere Girona flyplass enn Barcelona, men det går ikke direktefly dit fra Norge. Erfaringsmessig blir det billigst med direktefly. Her kan du eventuelt leie en bil eller ta bussen opp til Tossa. De hotellene vi har bodd på har hatt egen garasje og vi har faktisk kjørt fra Norge begge gangene.

Første gangen vi kjørte ned var «lillemor» bare 5 år og hun koste seg Max. Vi kombinerte den gangen nesten 3 uker på hotell i Tossa hvor sol og bad stod høyt. Her kan du virkelig senke skuldrene, nesten ikke biler inne i selve byen og på strandpromenaden. En veldig hyggelig borg, hvor det ligger mange gode restauranter og tapas steder. Ikke noe problem å ha med hverken små eller store barn. Her finnes ikke barneklubber osv, men for oss har det fungert veldig bra uten.

4795DB67 05C3 47EA A253 A9626440752B
Borgen i Tossa

Vi kjørte via Andorra og opp igjennom Frankrike til Euro Disney på vei hjem, så det var bonusen for å sitte mye i bil.

0CAD797D 66A9 4DE5 BD56 915CAC7A1ED0
Det berømte Disney Slottet

Når man kjører langt med barn i bilen er det om å gjøre at det er lystbetont, litt barnefilmer og spill på en IPad er gull verdt. Ikke ta for lange etapper, har du barn som sover til faste tider bør du heller bruke tiden på litt lengre strekker uten stopp mens de sover. Anbefaler også at det legges inn gode tissepauser, med litt is og lek på rasteplassene. De er veldig gode på lekeplasser og spisesteder på bensinstasjonene nedover i Europa, og rene fine toaletter spesielt i Tyskland.

 

Reiser du uten barn og er litt fleksibel er det mye å spare ved å ta en «hoppepåtur» eller restplass. Er været bra her hjemme, blir det billige restplasser, men er det dårlig vær blir det dyrere. Charter priser er styrt etter etterspørsel, og derfor blir alle skoleferier dyrere, det er da folk har mulighet til å reise på ferie.

Hvis du ikke finner noen strandferie eller kanskje ikke ønsker det er storbyferie noe mange liker. Du finner ofte veldig gode priser på flotte hoteller i sommermånedene, da er alle forretningsreisende på ferie så de har mye ledige rom og dermed dumpes prisene.

Berlin, Praha og Budapest er byer som det ofte er billig å fly til, hvor man kan få mye for pengene på alle måter.

Jeg vil anbefale og følge med hos Norwegian, hver onsdag mellom kl 16.00 og 23.59 legger de ut en del billige billetter, nye destinasjoner hver uke. Bruk oppgitt rabattkode så kan du gjøre mange gode kupp. Jeg får Mail med påminnelse hver onsdag fordi jeg er reward medlem, og det er gratis så meld dere inn.

86E63A26 7030 4C95 85A0 683DDB56F0D4
Stranda i Sòller Mallorca

Kjenner jeg er veldig klar for sommer🌞🌞🌞

Ønsker dere alle en super helg selv med regnvær, satser på sol neste uke når vi skal feire 17 mai 🇳🇴🇳🇴🇳🇴

Følg meg gjerne på instagram her

Les gjerne noen eldre innlegg om Helg og planlegging eller Nytt år nye muligheter  har du en Bucketlist

God helg,

Klem fra Wenche

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *