juleturen er avlyst....
Reisetips,  Familieferie,  Storbyferie,  Vennereise,  Venninnetur

Budapest har du vært der?

Budapest har du vært der?

 

Budapest er en vakker by, selv i desember. Skal innrømme at det er hyggeligere i en storby om sommeren, men for meg er denne byen en av mine favoritter i Øst-Europa.

 

Vi nordmenn er jo vokst opp med at det finnes ikke dårlig vær, kun dårlige klær. Kler du godt på deg er det ikke noe problem, jeg har tilgode å være her når det er snø og det sies at de dagene kan telles på en hånd. Det kan være litt sur vind, så en god vindtett jakke og et skjerf gjør god nytte.

 

 

Julemarked er alltid populært, veldig mye god mat og drikke her Foto: Reiseagenten

 

Litt historie om byen!!

Budapest er hovedstaden i Ungarn, og var opprinnelig to byer på hver sin side av elven Donau. Buda ligger på slottshøyden, her ligger også gamlebyen og mange gode restauranter. Pest på den andre siden av elven, her ligger byens forretningsstrøk, museumer, teater og shopping sentre. De to byene ble slått sammen i 1873. Jeg synes Budapest er litt lik Praha med elven og alle broene. Byen har også mange flotte bygninger, så er man interessert i arkitektur er byen et populært reisemål.

Byen ble veldig ødelagt under andre verdenskrig og det blodige opprøret i 1956. Men fremstår i dag som en vakker by, det er lett å vandre rundt i. Husk gode sko.

Ungarn ble medlem av EU allerede i 2004, men har fortsatt ikke innført Euro. De bruker Ungarske Forinter, dagens kurs er at 100 norske kroner Er ca 3300 forinter.

 

Hvordan komme seg rundt i byen?

 

image 2

 

En julepyntet by🥰 Foto Reiseagenten

 

Budapest er en enkel by å komme seg rundt i, Segway er et ypperlig fremkomstmiddel for sightseeing. Koster ikke all verden heller….. I og med at det sjelden er snø her er dette et ypperlig hele året. Men husk hansker på vinterstid.

 

Ellers er det enkelt å komme seg rundt med både trikk og undergrunn, og det er billig. Det lønner seg å kjøpe travelcard, man kan velge mellom forskjellige typer, 24 timers, 3 dagers og 7 dagers som er mest aktuelt for oss turister. Det koster ca 50,- norske kroner for 24 timer, 125,- kr for 3 dagers og 7 dagers er ca 150,- kr. Du kan sjekke denne linken her Så ser du hvordan automatene du bør kjøpe fra ser ut og hvordan de virker.

 

 

Hva kan man finne på?

 

image 4

 

Jeg digger å farte rundt på sightseeing på segway Foto: Reiseagenten

 

Det er utrolig mye å finne på, kan man kjøre cocart, være med på filminnspilling, kjøre tanks, være i Escape Room eller dra litt utenfor byen til en vindtunnel og sveve i fritt fall🤩 Uansett er prisene utrolig lave for aktiviteter, derfor er det veldig mange som tar med vennegjengen eller firmaet sitt hit. Man får mye for pengene her.

 

 

 

Bade ute i desember

Ungarere bader ute hele året, de har flere flotte Termalbad.

Jeg har vært på Széchenyi Fürdó, her finner du det varmeste vannet (Ca 40 grader) som inneholder mange mineraler som kalsium, magnesium og hydrogenkarbonat. For meg som sliter med ledd, er det himmelsk. Det er flere forskjellige helbredende bassenger og det er muligheter for å betale ekstra for spa behandlinger. Men deilig å bare være her og bade selv i desember. Her kan både kvinner og menn bade sammen, åpningstider og priser finner du her

 

 

0D9B42AB 9AB9 4995 A011 42176ACE49E2

 

Széchenyi Fürdó her kan du bade både inne og ute, samt få Spabehandlinger 🤩🙌

 

Det finnes mange flere termalbad, blandet annet GellertBadet. Det skal være veldig vakkert men her har jeg dessverre ikke vært. Hvis du er Interessert kan du sjekke ut linken for flere tips her

 

Hvor bør man spise?

image 3

 

Sir Lancelot er en morsom opplevelse når man er i Budapest Foto: Reiseagenten

 

Ønsker du en spesiell opplevelse mens du spiser???? Da er middelalder restauranten Sir Lancelot et artig sted. Her blir du utstyrt med smekke og vaskekluter og du får et stort fat med masse forskjellig mat. Du må ikke forvente et gourmet måltid, men lover at du vil huske opplevelsen og showet der. Sjekk ut menyene her

 

Ungarn er faktisk mer en bare Gulasjsuppe…. Selv om jeg selvfølgelig anbefaler deg å prøve det også, det finnes gulasjsteder over hele byen har ennå ikke fått noen som IKKE har vært gode.

 

Hvis du ønsker et skikkelig gourmet måltid anbefaler jeg et besøk hos St Andrea Wine and Gourmet Bar du kan sjekke denne linken De har også sin egen vingård som ligger utenfor byen, så her serveres nydelig egenprodusert vin.

 

Ønsker du deg en skikkelig biff bør du spise på Prime Steak House, her kan du velge om du vil ha kjøtt fra Argentina, Japan, America you name IT….. Utrolig hyggelig personale og en opplevelse jeg sent vil glemme. Jeg skal helt klart tilbake hit ved neste besøk av byen.

 

907F7DB6 FF34 4D6C 93BA 3EF12CDF9DB4

 

God mat og god drikke 😋

 

Du kan sjekke menyer og booke bord her

 

 

Vinsmaking

 

Visste du at Ungarn har 22 vindistrikt??? Jeg personlig hadde aldri tenkt på de som en vindestinasjon…. Jeg kjente til en ungarsk vin før jeg dro, en veldig søt dessertvin med navn Tokajer. De har faktisk veldig gode viner, og har vunnet mange priser i både Paris, Bordeaux og London . Jeg har besøkt et område som ligger ved Balaton sjøen. Et fantastisk område men anbefaler nok et besøk her i sommer månedene eller på høsten under innhøstningen.

 

Besøker du vingårder her får du servert nydelig hjemmelaget mat av ypperste klasse. Vurderer du å ta med venninne gjengen på vintur, så send meg en mail så formidler jeg kontakt med de beste på dette i Ungarn.

 

 

 

Shopping

 

Skal du shoppe er gågaten Vací Utca eller Adrassy gaten fine steder for designer klær, ellers er det en del shoppingsenter i denne byen.

Det er 3 store jernbanestasjoner i byen som alle har kjøpesenter Med mer enn 100 butikker, vil anta det er stort nok for de fleste av oss….

Allee, Europeum, og West End City Center er noen jeg har vært på, som jeg syns har vært greie. De er åpne hver dager kl 10.00 -21.00 og søndager fram til kl 18.00.

Ønsker du litt outlet shopping av Levis, Adidas, Superdry og et knippe design butikker kan Premieroutlet være verdt et besøk ligger litt utenfor byen, ca 30 min med taxi eller uber.

Så legger du turen hit i november/desember kan du gjøre gode julegave kjøp til gode priser.

 

Hvordan komme seg til Budapest!

 

Norwegian flyr direkte 2 ganger daglig de fleste dager i uken fra Oslo, og har stort sett gode priser.

Så hvis du fikk lyst på en tur ta å sjekk ut fly og hotell på linkene mine under

 

 

Annonse


?c=19390&m=723824&a=323004&r=&t=html

 

 

?c=19390&m=1515518&a=323004&r=&t=html

 

 

 

 

 

Ønsker alle en super helg,. og vurder å kjøpe en reiseopplevelse til noen du er glad I til jul i år🥰❤️ Eller kanskje noen reiseeffekter i tillegg…!!😎🌍🧳✈️🏩🌴🏖

 

 

Annonse

 

?c=19390&m=723825&a=323004&r=&t=html

 

 

?c=27558&m=1668233&a=323004&r=&t=html

 

 

 

For bestilling trykk på bilde☝️☝️☝️☝️☝️

 

Les gjerne noen av mine gamle innlegg om å reise på storbytur med barn https://reisetips24.no/?p=491 eller innlegget om Washington DC en annerledes amrikansk by https://reisetips24.no/?p=1724

 

Jeg skriver om mine reiser og anbefalinger på reisemål rundt i verden. Hovedsakelig i Europa , USA, men også litt fra turer i Norge. Jeg vil også tipse om gode tilbud på fly og hotell, samt andre reiserelaterte produkter. Mitt mål er å ha vært i alle stater i USA i løpet av 2024 så heng med, har fortsatt 26 igjen?? Satser på at dette kommer til å bli bra!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *