8-mai-2020

8 mai 2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Epost
Share on print
Skriv ut

8 mai 2020 Frigjøringsdagen 75 år

 

8 mai 2020 Frigjøringsdagen 75 år… Hva er egentlig frigjøringsdagen? Hvorfor feirer vi dette ennå?  I år er det faktisk 75 år siden frigjøringen fra Tyskland. Mange spør om det, hvorfor er det en offisiell flaggdag?

 

8 Mai Frigjøringsdagen denne dagen feires for 75 énde gang i år. Vi markerer datoen da Tyskerene kapitulerte, og Norge ble ett fritt land igjen etter 5 år under Tyskland. Vi hedrer også våre veteraner. Dagen er ikke en offisiell fridag, men en offisiell flaggdag.

Feiringen i år skulle vel egentlig vært større siden det er 75 år siden, men pga Koronatilstanden blir arrangementet i Oslo veldig redusert uten publikum og regjerningen tilstede. Hedersgjester er jo eldre personer som er i risiko gruppen. På Akershus festning vil det allikevel være bekransning, flaggheising og salutt. Resten av arrangementet er utsatt til 2021.

Akershus Festning

Salutt blir det i dag uansett🇳🇴❤️ Foto: Reiseagenten

Akershus festning er et spennende sted midt i Oslo sentrum; her kan du utforske byens historie eller nyte en varm sommerdag i solen.

Akershus slott og festning ble påbegynt i 1299 av Håkon V, og fullført i løpet av 1300-tallet. Middelalderborgen hadde en strategisk beliggenhet ytterst på Akersneset, og har motstått mange beleiringer gjennom tidene. Under Christian IV (1588-1648) ble borgen modernisert og innredet som renessanseslott. Borgen forfalt betydelig gjennom 1700-tallet, og først i 1899 tok man fatt på restaureringsarbeidet.

Festningen tilbyr guidede turer for publikum i helgene.
Grupper kan bestille egen guide til et avtalt tidspunkt.

Festningsområdet blir brukt til bl.a. konserter, seremonier og høytidsmarkeringer. Hyggelig å gå rundt å titte og besøk gjerne hjemmefront museumet. Du kan sjekke åpningstider og priser her

Eller så kan du sjekke mer hva som skjer og hva du kan gjøre til enhver tid på både festningen og Akershus slott her

Anbefaler virkelig en tur hit hvis du er i Oslo.

Norge åpner sakte men sikkert opp igjen

 

Våren er vakker🌸💖 Foto: Reiseagenten

Skolene skal åpne på mandag og landet skal sakte men sikkert åpne opp igjen.

Blir spennende så se hvordan de skal løse det på min datters skole, den er i utgangspunktet litt full. Blir vel deltids skole, regner med å få mer informasjon i ettermiddag.

Det økes nå med antall personer som kan samles, så 17 mai kan vi være 20 personer. De anbefaler at arrangementer holdes ut og det gledes.

Neste torsdag vil vi få nye anbefalinger om reise og fritid, så det blir spennende. Vi må nok fortsatt belage oss på Norgesferie, da de fleste lands grenser fortsatt er stengt.

Vi må nok forberede oss på at reisekarantene kan vare til over sommeren. Karanteneplikten ble i går endret fra 14 til 10 døgn.

Dette klarer vi sammen, bare å fortsette å vaske hender og holde avstand.🥰

17 mai rett rundt hjørnet

 

 

Det blir ganske anderledes i år, men feiring blir det allikevel 🇳🇴🇳🇴🇳🇴

Er du i rute til 17 mai? Er finstasen vasket og strøket? Her må bunadsskjorta i vask og kanskje sendes til stryking🙈 (MAMMA HJELP………)  Litt pussing av sølv så er vi i mål. Denne helgen blir det nok litt innkjøp av blomster og siste planting. Må se ann været litt, blomster ut og inn om natta er ikke helt min greie. Blir det spådd kaldere vær drøyer jeg litt storinnkjøpene, så irritende hvis de fryser og dør. Men foreløpig sier yr at det er trygt😜

Håper du og dine får en super helg, ta vare på hverandre.💖🌸

Fredagsklem fra Wenche

Gleder meg hinsides til å kunne ta med kamera på tur igjen😎💖 Foto: Mamman min💖

 

Du kan følge meg på INSTAGRAM Her

eller på Facebook her

REGISTER DEG GJERNE HER HVIS DU ØNSKER GODE REISETILBUD TILSENDT PÅ MAIL, NÅR JEG FÅR INN SPESIALPRISER FRA MINE LEVERANDØRER.

Les gjerne mine tidligere innlegg om   Vi trenger å drømme oss litt bort nå!!! Eller Gode grunner til å reise på tur !!!

Vurderer du hotell i Norge kan du sjekke ut Radisson hotellene, akkurat nå er det 25% rabatt hvis du booker via linken i annonsen under her😎

annonser

Prepaid

DU KAN OGSÅ SJEKKE ANDRE HOTELLER VIA ANNONSENE UNDER HER

👇👇👇👇👇👇

Trenger du leiebil i sommer kan det være lurt å sjekke linken under

👇

PS HVIS DU TRENGER GAVETIPS KAN JEG ANBEFALE Å LAGE EN FOTOBOK TIL NOEN DU ER GLAD I❤️❤️❤️

HVIS DET BLIR LITT DÅRLIG  VÆR, ER DET SUPERT Å RYDDE LITT I BILDENE DINE KANSKJE???

FOTOKNUDSEN HAR GODE TILBUD NÅ

👇👇👇👇👇👇👇👇

NÅR DU SKAL UT Å REISE IGJEN VIL DU FINNE GODE TILBUD OG REISETIPS UNDER HER
👇👇👇👇

Sjekk også ut https://www.reisetips.no for HOTELL, LEIEBIL OG BILLETTER TIL FOTBALLKAMPER, MUSICALS, KONSERTER OSV I NESTEN HELE VERDEN.

HUSK  AT VERDEN BLIR FRISK IGJEN SNART🌍❤️✈️🏖🏩😎

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mere å utforske...

Siste oppdateringer

TOPP 10 Support & News
Kategorier

Kontakt oss

Få de siste oppdateringene

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ingen spam! Du mottar kun nyhetsbrev med relatert innhold om reisetips og tilbud.